Διεθνή

Turkish Petroleum: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες στη θάλασσα της Κύπρου

Turkish Petroleum: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες στη θάλασσα της Κύπρου
Προανήγγειλε ότι «το ερευνητικό σκάφος Barbaros Hayrettin Pasa θα διεξαγάγει περαιτέρω σεισμικές έρευνες στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου»
Η Turkish Petroleum θα συνεχίσει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και αναλόγως των αποτελεσμάτων θα προχωρήσει σε γεώτρηση, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει λάβει από το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας, όπως δήλωσε στο Anadolu ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της γειτονικής μας χώρας Μπεσίμ Σισμάν.
«Εμείς θα επικεντρωθούμε στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Ενέργειας» είπε χαρακτηριστικά ο Σισμάν.
Πρόσθεσε ακόμη, ότι αυτή τη στιγμή «συνεχίζεται η αξιολόγηση των προηγούμενων σεισμικών ερευνών στη Μεσόγειο».
Ο πρόεδρος και CEO της Turkish Petroleum προανήγγειλε ότι «το ερευνητικό σκάφος Barbaros Hayrettin Pasa θα διεξαγάγει περαιτέρω σεισμικές έρευνες στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου» και συμπλήρωσε ότι «μετά την ολοκλήρωσή τους μπορούμε να εγκαταστήσουμε μια πετρελαιοπηγή στην περιοχή».
Ο Σισμάν είπε ακόμη, ότι η εταιρεία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της «τόσο στην ξηρά, όσο και στη θάλασσα της Τουρκίας, σύμφωνα με τους στόχους του υπουργείου».
«Ο υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ πρότεινε να κάνουμε πιο επιθετικές επενδύσεις στο εσωτερικό της χώρας» είπε και συμπλήρωσε ότι «με αυτή την εντολή αποφασίσαμε να επιταχυνθεί το έργο μας μέσα στην Τουρκία».
Ο πρόεδρος της Turkish Petroleum αναφέρθηκε και στις έρευνες για υδρογονάνθρακες που διεξάγει σε συνεργασία με πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Shell, η Chevron και η Halliburton στην Μαύρη Θάλασσα.
Όπως είπε, το 2013 η εταιρεία πραγματοποίησε εργασίες γεώτρησης με τη Shell στις βορειοδυτικές ακτές της χώρας στη Μαύρη Θάλασσα και ότι οι έρευνες στην περιοχή αποδείχθηκαν θετικές.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι είναι πιθανό να προχωρήσουν σε γεωτρήσεις το 2017 ή το αργότερο το 2018.
Υποστήριξε δε, ότι «σε λίγα χρόνια από σήμερα η Turkish Petroleum θα παράγει περίπου 13 εκατομμύρια βαρέλια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης