Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Άνοδος 1,7% για τον Nasdaq και 0,8% για τον S&P

Wall: Άνοδος 1,7% για τον Nasdaq  και 0,8% για τον S&P
35 μονάδες έχασε ο Dow
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές επευφημούσαν τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα της Nvidia. Αυτές οι κινήσεις έρχονται επίσης καθώς οι συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ φαίνεται να προχωρούν.


Ο Dow Jones έχασε 35 μονάδες ή 0,11% στις 32.764 μονάδες
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,88% στις 4.151 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,89% στις 604,76 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,71% στις 12.698 μονάδες.

Οι μετοχές της Nvidia σημείωσαν άνοδο 25% αφού η εταιρεία δημοσίευσε ισχυρότερη από την αναμενόμενη πρόβλεψη εσόδων για το δημοσιονομικό δεύτερο τρίμηνο . Η εκρηκτική ζήτηση για τσιπ Nvidia που χρησιμοποιούνται στην τεχνητή νοημοσύνη στήριξε τον τριμηνιαίο ρυθμό.

Αρκετοί αναλυτές που καλύπτουν τη Nvidia αύξησαν τους στόχους τιμών τους για τη μετοχή μετά τα αποτελέσματα. Η αύξηση της Nvidia έφερε τον κατασκευαστή τσιπ σε εντυπωσιακή απόσταση κεφαλαιοποίησης 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Άλλες μετοχές ημιαγωγών ακολούθησαν το προβάδισμα της Nvidia, συμπεριλαμβανομένων των Advanced Micro Devices
και η Taiwan Semiconductor, με άνοδο άνω του 10% έκαστη. Το VanEck Semiconductor ETF σημείωσε 8,1%.

To πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη, αφού ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ υποβάθμισε την προοπτική περαιτέρω περικοπών της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ στη συνάντησή του την επόμενη εβδομάδα.

Περί τις 22:30 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 3,6%, στα 75,55 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμεικανικό West Texas Intermediate υποχωρούσε 3,95%, στα 71,41 δολάρια.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, οι τιμές του πετρελαίου υποστηρίχθηκαν από μια προειδοποίηση του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ότι οι πωλητές που στοιχηματίζουν οι τιμές του πετρελαίου θα πρέπει να «προσέχουν».

Ορισμένοι επενδυτές το θεώρησαν ως μήνυμα ότι ο OPEC+, θα μπορούσε να εξετάσει περαιτέρω περικοπές της παραγωγής στη συνάντηση στις 4 Ιουνίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης