Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,2% για τον Nasdaq, 0,9% για τον S&P και 1,2% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 1,2% για τον Nasdaq, 0,9% για τον S&P και 1,2% για τον energy sector

154 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη, αφού η Βουλή των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο για το ανώτατο όριο χρέους ένα κρίσιμο βήμα για την αποφυγή μιας χρεοκοπίας των ΗΠΑ, με το μέτρο να μεταφέρεται τώρα στη Γερουσία.


Ο Dow Jones κέρδισε 154 μονάδες, ή 0,47% στις 33.062 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,99% στις 4.221 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,2% στις 592,70 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 1,28% στις 13.100 μονάδες.

Ο νόμος περί δημοσιονομικής ευθύνης ψηφίστηκε με ψήφους 314-117 με δικομματική υποστήριξη. Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer, D-N.Y., δήλωσε ότι η Γερουσία θα παραμείνει στη συνεδρίαση μέχρι να σταλεί to νομοσχέδιο στο γραφείο του Προέδρου Biden.

«Οποτεδήποτε αφαιρείται ένας μεγάλος αρνητικός ή ένας μεγάλος δυνητικός αρνητικός καταλύτης, βοηθά στην απομάκρυνση κάποιας αβεβαιότητας από την αγορά», δήλωσε ο Ross Mayfield, αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής στην Baird.

Πέρα από τη μάχη για το ανώτατο όριο του χρέους, οι επενδυτές προσβλέπουν στη συνάντηση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στις 13-14 Ιουνίου ως έναν άλλο πιθανό καταλύτη της αγοράς. Ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφειας Patrick Harker δήλωσε την Πέμπτη ότι πιστεύει ότι η κεντρική τράπεζα βρίσκεται κοντά στο σημείο να μπορέσει να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων. Ωστόσο, είπε νωρίτερα την εβδομάδα ότι η έκθεση μισθοδοσίας της Παρασκευής θα μπορούσε να αλλάξει τον αντίκτυπο του τρόπου με τον οποίο θα ψηφίσει στην επερχόμενη συγκέντρωση.

Τα στοιχεία της ADP έδειξαν ότι οι ιδιωτικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι τον Μάιο, ενώ ο αριθμός των αιτήσεων ανεργίας που υποβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα ήταν μικρότερος από ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι. Η αγορά εργασίας είναι ένας τομέας της οικονομίας που παρακολουθείται στενά, δεδομένου των ανησυχιών ότι θα μπορούσε να ωθήσει τη Fed να αυξήσει ξανά τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής της αργότερα αυτόν τον μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης