«Εμείς ποτέ δεν θέσαμε το ερώτημα γιατί η Ελλάδα αγόρασε ή αγοράζει συγκεκριμένα αμυντικά συστήματα. Θα μπορούσαμε κι εμείς να κάνουμε τέτοιου είδους δηλώσεις, αλλά δεν υπάρχει λόγος», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.
Επιτυχημένη χαρακτήρισε τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, οπρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν ενισχύουν τη Συμμαχία.
«Ολοκληρώσαμε μια επιτυχημένη Σύνοδο του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «στην Άγκυρα θέσαμε τα θεμέλια για ένα ισχυρότερο ΝΑΤΟ».
Ο Ερντογάν υποστήριξε ακόμη ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των συμμάχων ήταν ιδιαίτερα εμφανής κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την Τουρκία το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε δημοσίως τη φιλία τους.
«Ήταν πολύτιμο για εμάς το ότι ο κ. Τραμπ τόνισε τη φιλία μας. Τον ευχαριστούμε», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα.
Σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις του Ισραήλ και της Ελλάδας στο ενδεχόμενο πώλησης μαχητικών F-35 στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι οι τοποθετήσεις του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν τον απασχολούν.
«Καμία από τις δύο δηλώσεις δεν έχει θέση στον δικό μου κόσμο. Δεν έχουν καμία θέση», είπε.
Αναφερόμενος στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, πρόσθεσε: «Είναι γνωστό σε ποια νερά κινείται ο Νετανιάχου».
Για τον Έλληνα πρωθυπουργό σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έπρεπε να πέσει σε ένα τέτοιο λάθος».
«Εμείς ποτέ δεν θέσαμε το ερώτημα γιατί η Ελλάδα αγόρασε ή αγοράζει συγκεκριμένα αμυντικά συστήματα. Είναι γείτονάς μας. Θα μπορούσαμε κι εμείς να κάνουμε τέτοιου είδους δηλώσεις, αλλά δεν υπάρχει λόγος», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.
www.worldenergynews.gr






