AD
Διεθνή

Lavrov: Η Μόσχα "δεν θα κάνει παύση" στον πόλεμο στην Ουκρανία

Lavrov: Η Μόσχα

«Δεν θα κάνουμε κάποια παύση στην ειδική στρατιωτική επιχείρησή μας» είπε ο Lavrov μιλώντας στον ΟΗΕ - «Η Ευρώπη θέλει μια διακοπή, προκειμένου να την χρησιμοποιήσει για να ανεφοδιάσει με όπλα» την Ουκρανία, υποστήριξε

Η Ρωσία «δεν θα κάνει παύση» στον πόλεμο με την Ουκρανία, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov, μία ημέρα μετά το «μορατόριουμ» στα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές, στο οποίο αναφέρθηκαν την Τρίτη οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ουκρανίας.

«Δεν θα κάνουμε κάποια παύση στην ειδική στρατιωτική επιχείρησή μας» (όπως αποκαλεί η Μόσχα τον πόλεμο), είπε ο Lavrov μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. «Η Ευρώπη θέλει μια διακοπή, προκειμένου να την χρησιμοποιήσει για να ανεφοδιάσει με όπλα» την Ουκρανία, υποστήριξε.

Χθες, ο Ουκρανός πρόεδρος Zelenski δήλωσε ότι είναι «έτοιμος» να κηρύξει μορατόριουμ στα πλήγματα σε ενεργειακούς στόχους, εφόσον η Ρωσία πράξει το ίδιο. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Trump, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, διαβεβαίωσε ότι μια συμφωνία μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα επιτευχθεί «γρηγορότερα απ’ όσο πιστεύουν κάποιοι».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μarc Rubio στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που δείχνει τους δύο υπουργούς να ανταλλάσουν χειραψία που αναρτήθηκε σήμερα από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης