Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

TEN: Αναμένει έσοδα 350 εκατ. δολ. από νέα 12ετή συμφωνία ναύλωσης για LNG

TEN: Αναμένει έσοδα 350 εκατ. δολ. από νέα 12ετή συμφωνία ναύλωσης για LNG
Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Tsakos Energy Navigation είχε έσοδα 860 εκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη – ρεκόρ 204,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Tsakos Energy Navigation (TEN), συμφερόντων Νικόλα Τσάκου αναμένει κέρδη ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων από μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία ναύλωσης που υπέγραψε για έναν από τους μεταφορείς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Η TEN ανέφερε στην έκθεσή της για τα αποτελέσματα του 2022 χθες (16/3) ότι το πλοίο LNG 174.000 cbm, Maria Energy, που κατασκευάστηκε το 2016, ναυλώθηκε αυτόν τον μήνα για τουλάχιστον 12 χρόνια σε έναν «κορυφαίο ασιατικό φορέα εκμετάλλευσης φυσικού αερίου, στοιχείο που αντανακλά τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς στην του κλάδου LNG».

Στην παρούσα φάση, το εν λόγω πλοίο εξυπηρετεί ανάγκες της Uniper και τον Ιανουάριο, παρέδωσε το πρώτο φορτίο LNG στον τερματικό σταθμό LNG Uniper SE Wilhelmshaven

Η Maria Energy διαθέτει τον κύριο κινητήρα διπλού καυσίμου της Wartsila και την τεχνολογία Mark III Flex της GTT. Νωρίτερα φέτος, η TEN παρέλαβε ένα νεότευκτο πλοίο μεταφοράς LNG από την Hyundai Heavy Industries της Νότιας Κορέας. Το εν λόγω σκάφος είναι το Tenergy των 174.000 cbm. Η TEN εκμεταλλεύεται επίσης το Neo Energy, κατασκευής 2007, 150.000 cbm, και διαθέτει υπό παραγγελία τέσσερα δεξαμενόπλοια Aframax στη ναυπηγική εταιρεία Daehan της Νότιας Κορέας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Tsakos Energy Navigation το 2022 είχε έσοδα 860 εκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη  204,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης