Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Έντονη η δραστηριότητα των Ελλήνων πλοιοκτητών σε bulk carriers και tankers

Έντονη η δραστηριότητα των Ελλήνων πλοιοκτητών σε bulk carriers και tankers
Η παράδοση των πλοίων αναμένεται το 2025, η ναυπήγησή τους θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα, ενώ καθένα από αυτά θα κοστίσει περίπου $35 εκατ

Έντονη διαφαίνεται η πρόσφατη δραστηριότητα στις παραγγελίες πλοίων, με τους Έλληνες πλοιοκτήτες να συνεχίζουν να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Allied, από τις παραγγελίες που έλαβαν χώρα πρόσφατα, τουλάχιστον τρεις συνδέονται με Έλληνες πλοιοκτήτες και αφορούν τη ναυπήγηση δέκα πλοίων.

Η πρώτη από αυτές αφορά τη ναυπήγηση τεσσάρων bulk carriers, καθένα εκ των οποίων θα διαθέτει χωρητικότητα 82.000 dwt. Η παράδοση των πλοίων αναμένεται το 2025, η ναυπήγησή τους θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα, ενώ καθένα από αυτά θα κοστίσει περίπου $35 εκατ.

Η δεύτερη παραγγελία αφορά επίσης bulk carriers, των οποίων η ναυπήγηση θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα. Συγκεκριμένα, δύο bulk carriers, καθένα εκ των οποίων θα διαθέτει χωρητικότητα 63.500 dwt και θα κοστίσει περίπου $32 εκατ.

Όσον αφορά την τρίτη παραγγελία που συνδέεται με Έλληνες πλοιοκτήτες, εκείνη είναι για τη ναυπήγηση τεσσάρων δεξαμενόπλοιων τύπου LR2, καθένα εκ των οποίων θα διαθέτει χωρητικότητα 115.000 dwt και θα κοστίσει περίπου $62 εκατ. Η παράδοσή τους θα εκκινήσει από το 2025 και έπειτα, ενώ και αυτά τα πλοία θα κατασκευαστούν στην Κίνα.

Πηγή: naftikachronika.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης