AD
Άμυνα & Γεωπολιτική

Καμία χαλάρωση στη Μέση Ανατολή – Η Χεζμπολάχ απέρριψε την πρόταση του Ισραήλ για εκεχειρία

Καμία χαλάρωση στη Μέση Ανατολή – Η Χεζμπολάχ απέρριψε την πρόταση του Ισραήλ για εκεχειρία
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε επίσης ότι εκτόξευσε αρκετές ρουκέτες κατά ισραηλινών στρατευμάτων τις πρώτες πρωινές ώρες και πως θα συνεχίζει να πολεμά μέχρι να σταματήσει η ισραηλινή κατοχή στο λιβανέζικο έδαφος 
Η Χεζμπολάχ απέρριψε την εκεχειρία με το Ισραήλ. Σε δήλωσή της, η οργάνωση αναφέρει ότι «ενημέρωσε επίσημα τον Λιβανέζο πρόεδρο Ζοζέφ Αούν για την απόρριψη της συμφωνίας, επιμένοντας ότι οποιαδήποτε αποδεκτή συμφωνία πρέπει να ξεκινά με την πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από το σύνολο του εδάφους του Λιβάνου».
 
Η Χεζμπολάχ προσθέτει ότι «θεωρεί την επιστροφή των εκτοπισμένων κατοίκων, τις προσπάθειες ανασυγκρότησης και την απελευθέρωση των λιβανέζων κρατουμένων» ως «απαραίτητες προϋποθέσεις για οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία».
 
Σημειώνεται πως η οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν δεν συμμετείχε στις συνομιλίες της κυβέρνησης του Λιβάνου με το Ισραήλ στις ΗΠΑ. 
 
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε επίσης ότι εκτόξευσε αρκετές ρουκέτες κατά ισραηλινών στρατευμάτων τις πρώτες πρωινές ώρες και πως θα συνεχίζει να πολεμά μέχρι να σταματήσει η ισραηλινή κατοχή στο λιβανέζικο έδαφος. 
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης