AD

Η Ρωσία δηλώνει ότι θα μπορούσε να παράγει έως και 500 τόνους χρυσού σε έναν χρόνο – Ποσό ικανό να ξεπεράσει την Κίνα

Η Ρωσία δηλώνει ότι θα μπορούσε να παράγει έως και 500 τόνους χρυσού σε έναν χρόνο – Ποσό ικανό να ξεπεράσει την Κίνα

Αυτή η παραγωγή θα την καθιστούσε τον μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο και θα ξεπερνούσε κατά πολύ τις εκτιμήσεις ανεξάρτητων παρατηρητών της βιομηχανίας (mining.com)

Ο Υπουργός Φυσικών Πόρων της Ρωσίας, Alexander Kozlov, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ότι η Ρωσία θα εξορύξει μεταξύ 480 και 500 τόνων χρυσού το 2025 και ότι η παραγωγή πέρυσι μπορεί επίσης να ήταν περίπου 480 τόνοι.

Τα στοιχεία εξέπληξαν τους αναλυτές και τα στελέχη της βιομηχανίας, επειδή η Ρωσία δεν έχει δημοσιεύσει επίσημα δεδομένα παραγωγής χρυσού από την εισβολή στην Ουκρανία το 2022.

Η εκτίμηση είναι περίπου 50% υψηλότερη από την αξιολόγηση του World Gold Council (WGC) για την παραγωγή της Ρωσίας από ορυχεία το 2024 και έρχεται παρά την απουσία μεγάλων νέων ορυχείων που να έχουν τεθεί σε παραγωγή τα τελευταία χρόνια.

Το WGC εκτίμησε ότι η Ρωσία εξόρυξε περίπου 330 τόνους χρυσού το 2024, δεύτερη μόνο μετά την Κίνα με 380 τόνους.

Η ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία Metals Focus εκτίμησε τη ρωσική παραγωγή ορυχείων στους 345 τόνους πέρυσι, ενώ το ρωσικό περιοδικό Gold and Technologies εκτίμησε τη συνολική παραγωγή περίπου στους 360 τόνους.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι η συνολική παραγωγή χρυσού της Ρωσίας υπερέβαινε την προσφορά από ορυχεία κατά περίπου 50 έως 60 τόνους ετησίως στα τρία χρόνια έως το 2021.

Αναλυτές έχουν σημειώσει, ωστόσο, ότι οι υψηλές τιμές χρυσού και οι οικονομικές πιέσεις στη Ρωσία θα μπορούσαν να έχουν αυξήσει την προσφορά από παλιοσίδερα.
Καταγραφή_10.JPG

Παγκόσμια διακυβεύματα

Ο ισχυρισμός για την παραγωγή έρχεται καθώς η οικονομική θέση της Ρωσίας αντιμετωπίζει αυξανόμενο έλεγχο.

Το Bloomberg ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας μπορεί να έχει αντλήσει πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια πουλώντας περίπου 28 τόνους χρυσού από τα αποθέματά της φέτος, αφού άρχισε να μειώνει τις συμμετοχές της το 2024 για να καλύψει δημοσιονομικά ελλείμματα που συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η εκτίμηση της Ρωσίας υπογραμμίζει την αυξανόμενη αδιαφάνεια γύρω από μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς χρυσού στον κόσμο, μετά την αποδιοργάνωση της διαφάνειας δεδομένων από τις δυτικές κυρώσεις.

Εάν είναι ακριβή, τα στοιχεία θα αναδιαμορφώσουν τις παγκόσμιες κατατάξεις παραγωγής και θα υποδηλώνουν μια δραματική αύξηση της ρωσικής παραγωγής που οι αναλυτές δεν έχουν ακόμη εξηγήσει μέσω υφιστάμενων εξελίξεων στα ορυχεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης