Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον Αμπντ Χαρμπ, διοικητή της μονάδας μηχανικών της Χεζμπολάχ, σε αεροπορική επιδρομή την περασμένη εβδομάδα. Η οργάνωση ωστόσο δεν έχει επιβεβαιώσει τον θάνατό του.
Η ανακοίνωση για την δολοφονία
Σε ανακοίνωση στο X, ο στρατός ισχυρίστηκε ότι ο Χαρμπ εμπλέκονταν στη συναρμολόγηση και ενεργοποίηση εκρηκτικών μηχανισμών που στόχευαν τις ισραηλινές δυνάμεις που επιχειρούν στο νότιο Λίβανο.
Οι IDF τον περιγράφουν ως ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ που είχε εμπλακεί σε επιθέσεις εναντίον ισραηλινών δυνάμεων από τον πόλεμο του Λιβάνου το 2006.
Η εκτέλεση
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε επίσης ότι η πολεμική αεροπορία του χτύπησε και κατέστρεψε έναν εκτοξευτή κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισχυριζόμενος ότι μαχητές της Χεζμπολάχ τον είχαν χρησιμοποιήσει για να εκτοξεύσουν ρουκέτες εναντίον ισραηλινών δυνάμεων στον νότιο Λίβανο.
www.worldenergynews.gr






