Έντονη κριτική στη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ άσκησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Abbas Araghchi, υποστηρίζοντας ότι η Ουάσινγκτον έχει διαθέσει 11 δισ. δολάρια από χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων για την αντιπυραυλική προστασία του Ισραήλ τα τελευταία τρία χρόνια.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας ανέφερε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εκτοξεύσει περισσότερους αναχαιτιστικούς πυραύλους για την προστασία του Ισραήλ από όσους έχει χρησιμοποιήσει η ίδια η ισραηλινή πλευρά.
«Αυτή δεν είναι μια συμβιωτική σχέση. Είναι μια παρασιτική σχέση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Abbas Arahgchi.
Η παρέμβαση του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών αναδεικνύει τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον, με επίκεντρο τη στρατιωτική υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ. Παράλληλα, αποτυπώνει την κριτική της ιρανικής πλευράς για το οικονομικό κόστος της αμερικανικής συνδρομής στην ισραηλινή αντιπυραυλική άμυνα.
The U.S. has over the past three years spent $11 BILLION in taxpayer money on missile defense for Israel. It has fired more interceptors defending Israel than Israel has. That is not a symbiotic relationship. It is a parasitic one. https://t.co/D7Gv1wQYTs
— Seyed Abbas Araghchi (@araghchi) October 23, 2026
www.worldenergynews.gr






