Shell: Οξύνθηκαν τα πνεύματα στη γενική συνέλευση για την απανθρακοποίηση

Shell: Οξύνθηκαν τα πνεύματα στη γενική συνέλευση για την απανθρακοποίηση
Η ομάδα ακτιβιστών επενδυτών, Follow This, κατέθεσε ψήφισμα στη ΓΣ των μετόχων της Shell πιέζοντας για να ευθυγραμμιστεί ο Όμιλος με τη Συμφωνία του Παρισιού, σύμφωνα με το Reuters
Οξύνθηκαν τα πνεύματα κατά την έναρξη της ετήσιας γενικής Συνέλευσης της Shell, καθώς οι υπέρμαχοι της μετάβασης πιέζουν τον Όμιλο να δεσμευθεί στους κλιματικούς στόχους, παρότι μεσολάβησε μια χρονιά εξαιρετικών κερδών από τη δραστηριότητα στα ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με το Reuters.

Το προσωπικό ασφαλείας μπήκε ως ασπίδα προκειμένου να πρστατεύσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Shell Wael Sawan και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, καθώς διαδηλωτές για το κλίμα προσπάθησαν να εισβάλουν στην αίθουσα που διεξάγεται η ετήσια συνέλευση των μετόχων του ενεργειακού κολοσσού στο Λονδίνο την Τρίτη 23/5.
Ο Πρόεδρος της Shell, Andrew Mackenzie, δεν μπόρεσε να ξεκινήσει την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων του ενεργειακού γίγαντα μία ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξή της, εν μέσω ακτιβιστών για το κλίμα που τραγουδούσαν, φώναζαν και διαμαρτύρονταν.

Η ομάδα ακτιβιστών επενδυτών, Follow This, κατέθεσε ψήφισμα στη ΓΣ των μετόχων του Ομίλου, που πραγματοποιείται σήμερα, πιέζοντας για να ευθυγραμμιστεί ο Όμιλος με τη Συμφωνία του Παρισιού.
Σύμφωνα με απόφαση του ολλανδικού δικαστηρίου του 2021, η Shell θα πρέπει να μειώσει τις παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 45% έως το τέλος της δεκαετίας.
Πρόκειται για απόφαση κατά της οποίας η εταιρεία έχει ασκήσει έφεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης