AD
Ενέργεια & Αγορές

Σαουδική Αραβία: Εκκενώνονται τα κεντρικά γραφεία της Aramco μετά τις επιθέσεις των Χούθι

Σαουδική Αραβία: Εκκενώνονται τα κεντρικά γραφεία της Aramco μετά τις επιθέσεις των Χούθι
Το κίνημα των Χούθι ανακοίνωσε νωρίτερα ότι εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον του υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας στο Ριάντ, εγκαταστάσεων της Saudi Aramco στο Γιανμπού και του διεθνούς αεροδρομίου Βασιλιάς Φαχντ στο Νταμάμ. Σύμφωνα με τις σαουδαραβικές αρχές, στο τελευταίο περιστατικό σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι

Εντολή εκκένωσης των κεντρικών γραφείων της Saudi Aramco στην Νταχράν, στην ανατολική Σαουδική Αραβία, έλαβε το προσωπικό που εξακολουθούσε να εργάζεται στις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με πηγές με γνώση της απόφασης που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο Reuters.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι είχαν ήδη περάσει σε καθεστώς τηλεργασίας μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν την προηγούμενη εβδομάδα οι Χούθι της Υεμένης στην περιοχή. Οι εναπομείναντες υπάλληλοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα γραφεία και να συνεχίσουν την εργασία τους από το σπίτι μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με δύο από τις πηγές, οι οποίες ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους για λόγους ασφαλείας.

Στο στόχαστρο ενεργειακές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Το κίνημα των Χούθι ανακοίνωσε νωρίτερα ότι εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον του υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας στο Ριάντ, εγκαταστάσεων της Saudi Aramco στο Γιανμπού και του διεθνούς αεροδρομίου Βασιλιάς Φαχντ στο Νταμάμ. Σύμφωνα με τις σαουδαραβικές αρχές, στο τελευταίο περιστατικό σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση από τη σαουδαραβική πλευρά για τις επιθέσεις στο Ριάντ και στο Γιανμπού. Νωρίτερα, πάντως, το Ριάντ είχε ανακοινώσει ότι κατέρριψε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις περιοχές της πρωτεύουσας και της Μεδίνας.

Σε ξεχωριστό περιστατικό την προηγούμενη ημέρα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν από θραύσματα drone που εκτόξευσαν οι Χούθι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, SPA.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε ως στόχο το πετρελαϊκό κοίτασμα Σαϊμπάχ, το οποίο διαχειρίζεται η Aramco, αλλά καταρρίφθηκε από τη σαουδαραβική αεράμυνα.

Οι εξελίξεις εντείνουν τις ανησυχίες για την ασφάλεια των ενεργειακών υποδομών της Σαουδικής Αραβίας, καθώς οι επιθέσεις με drones θέτουν στο στόχαστρο τόσο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις όσο και κρίσιμες στρατιωτικές και μεταφορικές υποδομές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης