AD
Επικαιρότητα

Τέμπη: Στο ειδικό δικαστήριο ο Χρήστος Τριαντόπουλος για παράβαση καθήκοντος

Τέμπη: Στο ειδικό δικαστήριο ο Χρήστος Τριαντόπουλος για παράβαση καθήκοντος
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ευθύνες για τις συγκεκριμένες ενέργειες αποδίδονται και σε ακόμη τέσσερα πρόσωπα, τα οποία αναμένεται να παραπεμφθούν επίσης, με τα ονόματά τους να γίνονται γνωστά εντός της ημέρας 
Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο πρώην υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος, καθώς το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση για την άσκηση δίωξης σε βάρος του για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αναφορικά με τις παρεμβάσεις στον χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.
 
Το σχετικό βούλευμα εκδόθηκε από το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου, με τους αρεοπαγίτες να κάνουν δεκτή την πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Μητρούλια. Η υπόθεση αφορά τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της τραγωδίας μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, στις 28 Φεβρουαρίου 2023.
 
Στο επίκεντρο βρίσκεται η διαμόρφωση και το «μπάζωμα» του χώρου, με το κατηγορητήριο να αποδίδει στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις αλλοίωση του πεδίου και απώλεια στοιχείων που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη διερεύνηση των συνθηκών και των αιτιών του δυστυχήματος.
 
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ευθύνες για τις συγκεκριμένες ενέργειες αποδίδονται και σε ακόμη τέσσερα πρόσωπα, τα οποία αναμένεται να παραπεμφθούν επίσης, με τα ονόματά τους να γίνονται γνωστά εντός της ημέρας.
 
Ο Χρήστος Τριαντόπουλος έχει αρνηθεί την κατηγορία που του αποδίδεται. Η θέση του είναι ότι η παρουσία και ο ρόλος του στον χώρο του δυστυχήματος αφορούσαν αποκλειστικά την κρατική αρωγή και την ενημέρωση των πολιτών και ότι δεν είχε συμμετοχή σε επιχειρησιακές ή ανακριτικές αποφάσεις.
 
www.worldenergynews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης