Χρηματιστήριο & Αγορές

Morgan Stanley: Μειώνει τις τιμές - στόχους των ελληνικών τραπεζών, πλην της Alpha

Morgan Stanley: Μειώνει τις τιμές - στόχους των ελληνικών τραπεζών, πλην της Alpha
Η Morgan Stanley αυξάνει το κόστος για την ανάληψη κινδύνου για τις ελληνικές τράπεζες το 2017
Με τη σύσταση EqualWeight, ήτοι για αποδόσεις παρόμοιες με αυτές της αγοράς, καλύτει τις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες η Morgan Stanley, μειώνοντας την τιμή στόχο για την Εθνική, την Πειραιώς και τη Eurobank, αλλά αυξάνοντας την για την Alpha Bank.
Ειδικότερα, η νέα τιμή στόχος για την Alpha Bank είναι στα 2,90 ευρώ, από 2,78 ευρώ προηγουμένως, ενώ για την Eurobank τη μειώνει στα 0,90 ευρώ, από 0,98 ευρώ προηγουμένως, για την Πειραιώς στα 5,20 ευρώ από 5,60 ευρώ, και για την Εθνική στα 0,40 ευρώ, από 0,41 ευρώ προηγουμένως.
Στην τελευταία 21σέλιδη ανάλυσή της για τον τραπεζικό κλάδο της Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (ΕΕΜΕΑ) υπό τον τίτλο "Repositioning the portfolio in to year end" (αναπροσαρμόζοντας το χαρτοφυλάκια στο τέλος του έτους), την οποία σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Morgan Stanley αυξάνει το κόστος για την ανάληψη κινδύνου για τις ελληνικές τράπεζες το 2017, καθώς ο κλάδος επιβαρύνεται με υψηλά τέλη προμήθειας που σχετίζονται με τη διαγραφή προβληματικών δανείων (NPL).
Οι άλλες αξιοσημείωτες αλλαγές που έκανε είναι:
- Alpha Bank: Συνυπολογίζει τώρα την απώλεια 60 εκατ. ευρώ κατά το 2ο τρίμηνο του 2017, εξαιτίας της πώλησης επιχειρήσεων της Σερβίας, που οδηγεί τα ετήσια κέρδη χαμηλότερα κατά 12%.
Αφήνει εντούτοις αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2018-2019.
- Eurobank: Υπολογίζει το ενδιαφέρον για τα ομόλογα Tier 2 (6,5%) που προέκυψαν από μετατροπή 950 εκατ. ευρώ προνομιούχων μετοχών.
Αυτό οδηγεί τον δείκτη NII χαμηλότερα κατά 4% σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της, ενώ εκτιμά ότι τα κέρδη θα είναι κατά 8% χαμηλότερα την περίοδο 2018-2019 σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.
- Πειραιώς: Μειώνει αθροιστικά κατά 15% τις προηγούμενες εκτιμήσεις για την κερδοφορία την περίοδο 2017-19, ενώ προβλέπει τώρα χαμηλότερη ανάπτυξη των δανειακών χαρτοφυλακίων, οδηγώντας κατά συνέπεια στη μείωση των εσόδων.
- Εθνική Τράπεζα:  Μειώνει αθροιστικά κατά 19% τις προηγούμενες εκτιμήσεις για την κερδοφορία την περίοδο 2017-19, ενώ προβλέπει τώρα χαμηλότερη ανάπτυξη των δανειακών χαρτοφυλακίων, οδηγώντας κατά συνέπεια στη μείωση των εσόδων.





Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή



Οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών



Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης