Commodities

Υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου λόγω ρευστοποιήσεων κερδών

Υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου λόγω ρευστοποιήσεων κερδών
Περί τις 09:05 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent υποχωρεί 17 σεντς ή 0,30% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 56,63 δολάρια το βαρέλι.
Υποχωρούν σήμερα (2/2) οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές περιόρισαν τις αγορές «μαύρου χρυσού» μετά το υψηλό σχεδόν ενός μήνα που άγγιξαν οι τιμές κατά τη διάρκεια της νύχτας και προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών.
Περί τις 09:05 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent υποχωρεί 17 σεντς ή 0,30% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 56,63 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρεί 25 σεντς ή 0,46% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 53,63 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές αυξήθηκαν πάνω από 2% κατά τη χθεσινή διαπραγμάτευση, μετά από μια έκθεση της ΕΙΑ σύμφωνα με την οποία η παραγωγή των ΗΠΑ παρουσιάζει μείωση της εγχώριας παραγωγής κατά 46.000 βαρέλια την ημέρα, παρά την αύξηση των αποθεμάτων περισσότερο από ό, τι αναμενόταν κατά την εβδομάδα που έληξε στις 27 Ιανουαρίου
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι τιμές κυμαίνονται σε ένα εύρος από 50 έως 57 δολάρια το βαρέλι για εβδομάδες, καθώς οι έμποροι αναμένουν πρόσθετα στοιχεία για την τήρηση των συμφωνηθέντων μειώσεων της παραγωγής από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ.
Σύμφωνα πάντως με την JBC Energy, κάποια πρώτα στοιχεία δείχνουν, ότι οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες που υπέγραψαν τη συμφωνία, έχουν μειώσει την παραγωγή τους στο 88% των συμφωνημένων μειώσεων.
Παράλληλα, η αγορά «ζυγίζει» την αντίδραση του Λευκού Οίκου στην πρόσφατη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από το Ιράν, καθώς προειδοποίησε για πιθανές νέες κυρώσεις.
«Αυτές οι εντάσεις θα μπορούσαν να κάνει τους επενδυτές νευρικούς και θα μπορούσαμε να δούμε την αγορά πετρελαίου να γίνεται ασταθείς και πάλι» δήλωσε ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής της αγοράς στο ThinkMarkets του Ηνωμένου Βασιλείου σε σημείωμα του προς τους πελάτες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης