Ενέργεια

Η ιταλική Snam θα επενδύσει στις πράσινες επιχειρήσεις - Στο Υδρογόνο άνω του 1,4 δισ

Η ιταλική Snam θα  επενδύσει στις πράσινες επιχειρήσεις - Στο Υδρογόνο άνω του 1,4 δισ
Σχεδιάζει να δημιουργήσει νέα μονάδα υδρογόνου
Η μεγαλύτερη εταιρεία αγωγών φυσικού αερίου της Ευρώπης, Snam, δεσμεύθηκε την Πέμπτη 21/11/2019 να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για νέες πράσινες επιχειρηματικές γραμμές και να δημιουργήσει μια νέα μονάδα υδρογόνου, καθώς θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της μετάβασης σε καθαρές πηγές ενέργειας σε ολόκληρο τον κλάδο.
Στο επιχειρηματικό πλάνο του 2023, ο όμιλος ανέφερε ότι θα αυξήσει κατά 65% τις επενδύσεις του στη μονάδα βιώσιμης ενέργειας SnamTec πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή πάνω από το 20% των συνολικών επενδύσεών του.
"Είμαστε πεπεισμένοι ότι το υδρογόνο που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές θα συμβάλει αποφασιστικά στην επίτευξη των κλιματικών στόχων", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Marco Alvera.
Η Snam, η οποία πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από την μεταφορά αερίου στην Ιταλία, επιθυμεί να αναπτύξει τη χρήση υδρογόνου στους αγωγούς της και ελπίζει να έχει το μείγμα υδρογόνου στο 10% μέχρι το τέλος του έτους σύμφωνα με πειράματα που διεξάγει στο νότιο τμήμα της Ιταλίας.
Μέχρι σήμερα το αέριο χρησιμοποιήθηκε κυρίως σε εξειδικευμένες περιοχές όπως η τροφοδοσία πυραύλων λόγω του κόστους και της δυσκολίας παραγωγής.
Ωστόσο, το κόστος παραγωγής υδρογόνου με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενδέχεται να μειωθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια, καθιστώντας την μία από τις πιο ελπιδοφόρες τεχνολογίες για τη μείωση των αερίων θερμοκηπίου.
Η Snam, που ελέγχεται από την ιταλική κρατική CDP, επιβεβαίωσε τους στόχους στο προηγούμενο σχέδιο για κέρδη και αύξηση μερισμάτων καθώς αναμένεται ότι τα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν περισσότερο από 4% ετησίως και τα μερίσματα θα αυξηθούν κατά 5% ετησίως στο 2022.
Τα καθαρά κέρδη φέτος αναμένονται να είναι 1,08 δισ. ευρώ, φθάνοντας τα 1,1 δισ. ευρώ το επόμενο έτος.



www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης