Φυσικό Αέριο

Η PetroChina αγόρασε ένα από τα τρία φορτία LNG που διακινούνται μέσω της Platts

Η PetroChina αγόρασε ένα από τα τρία φορτία LNG που διακινούνται μέσω της Platts
Η Glencore αγόρασε φορτίο LNG από τη Vitol για παράδοση στις 6 έως 8 Απριλίου, ενώ η BP αγόρασε ένα φορτίο για παράδοση στις 14 έως 16 Απριλίου,

Η PetroChina αγόρασε ένα φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για παράδοση τον Απρίλιο από τον εμπορικό πράκτορα Vitol μέσω της διαδικασίας τιμολόγησης της S & P Global Platts, γνωστή και ως market-on-close (MOC).

Το φορτίο, το οποίο διαπραγματεύθηκε στα 3,05 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu), είναι για παράδοση από τις 20 έως τις 22 Απριλίου στην Ιαπωνία, την Κορέα, την Ταϊβάν και την Κίνα. Θα φορτωθεί από το νησί Das στο Abu Dhabi σύμφωνα με το Platts .
Τόσο ο αγοραστής όσο και ο πωλητής μπορούν να επιλέξουν εναλλακτικούς λιμένες εκφόρτωσης ή φόρτωσης αντίστοιχα, υπό τον όρο ότι θα δώσουν προθεσμία 30 ημερών πριν από την αρχική παράδοση.
Η PetroChina όχι μόνο αγοράζει φορτία για οικιακή χρήση στην Κίνα αλλά και για εμπορικούς σκοπούς, αλλά εμφανίζει σημάδια βελτίωσης της ζήτησης από τον δεύτερο μεγαλύτερο αγοραστή στον κόσμο του υπερψυγμένου καυσίμου.
Οι αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα, για παράδειγμα, αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από πέντε εβδομάδες εν μέσω μεγαλύτερης οικονομικής δραστηριότητας που επλήγη από την επιδημία κοροναϊού, ανέφεραν πηγές.
Ξεχωριστά, ο Platts πρόσθεσε ότι δύο άλλες συμφωνίες αντάλλαξαν χέρια κατά τη διαδικασία τιμολόγησης.
Η Glencore αγόρασε φορτίο LNG από τη Vitol για παράδοση στις 6 έως 8 Απριλίου, ενώ η BP αγόρασε ένα φορτίο για παράδοση στις 14 έως 16 Απριλίου, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Και τα δύο φορτία διαπραγματεύθηκαν στα 2,95 δολάρια ανά mmBtu.
Το εμπόριο LNG είναι συνήθως πολύ αδιαφανές, καθώς οι αγοραστές και οι πωλητές συνήθως δεν σχολιάζουν τις δικές τους συμφωνίες, έτσι ώστε οι συναλλαγές στην διαδικασία τιμολόγησης Platts να προσφέρουν περισσότερη διαφάνεια, ανέφεραν οι traders.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης