Ναυτιλία

Η πλωτή αποθήκευση πετρελαίου έφτασε τα 160 εκατ. βαρέλια

Η πλωτή αποθήκευση πετρελαίου έφτασε τα 160 εκατ. βαρέλια
Η τελευταία φορά που η πλωτή αποθήκευση έφτασε σε επίπεδα κοντά στα σημερινά ήταν το 2009

Στην αποθήκευση πετρελαίου, βρίσκεται σύμφωνα με τα δεδομένα που διαμορφώνονται, η λύση στην αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει ο κορωνοίός. Όπως αναμεταδίδει το Reuters, πολλές εταιρείες έσπευσαν να ναυλώσουν πλοία για πλωτή αποθήκευση, φτάνοντας τα 160 εκατ. βαρέλια.

Αυτό γίνεται στο πλαίσιο αντιμετώπισης των αποθεμάτων που δημιουργήθηκε από την πτώση της παγκόσμιας ζήτησης, λένε διάφορες ναυτικές πηγές. Οι έμποροι έσπευσαν να βρουν αποθηκευτικό χώρο στην ξηρά και στη θάλασσα.
Υπενθυμίζεται πως ο ΟΠΕΚ και άλλοι παραγωγοί, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν σε μείωση ρεκόρ της παραγωγής από τον Μάιο των 9,7 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, ή σχεδόν το 10% της παγκόσμιας προσφοράς, για να βοηθήσουν στη στήριξη των τιμών και να περιορίσουν την υπερπροσφορά.
Επίσης, στα 160 εκατ. βαρέλια συμπεριλαμβάνονται πολύ μεγάλοι μεταφορείς αργού  (VLCCs), από τα οποία το καθένα μπορεί να χωρέσει 2 εκατομμύρια βαρέλια.

Η τελευταία φορά που η πλωτή αποθήκευση έφτασε σε επίπεδα κοντά στα σημερινά ήταν το 2009, όταν οι έμποροι αποθήκευσαν πάνω από 100 εκατομμύρια βαρέλια στη θάλασσα πριν από την εκφόρτωση αποθεμάτων.
«Αυτή είναι μια άνευ προηγουμένου στιγμή στην ιστορία των δεξαμενόπλοιων που συγκεντρώνουν το μέγιστο ενδιαφέρον αυτή τη χρονική στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά ο Gregory Lewis, αναλυτής ναυτιλίας στον παγκόσμιο όμιλο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών BTIG.
Τέλος, σαφή εξήγηση αυτού του φαινομένου έδωσε ο Jonathan Chappell, μέλος της Evercore ISI, τονίζοντας πως: «Η πλωτή αποθήκευση παραμένει η μόνη διέξοδος για αναντιστοιχία παραγωγής και κατανάλωσης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης