Ηλεκτρισμός

Πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί να καταστεί η Tesla

Πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί να καταστεί η Tesla
Νέα επενδυτικά σχέδια για την Tesla

Πυρετώδεις προετοιμασίες κάνει η Tesla (+8,5% ανέκαμψε η μετοχή στη χθεσινή συνεδρίαση) προκειμένου να εγκαθιδρύσει μια νέα εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο αξιοποιώντας την τεχνολογία μπαταριών που χρησιμοποιείται ήδη στα ηλεκτρικά της οχήματα.

Σύμφωνα με τα έγκυρα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, που επικαλείται το OilPrice, η Tesla υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα αίτηση στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της Μ. Βρετανίας προκειμένου να αποκτήσει άδεια ενεργειακού παρόχου στη χώρα. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να επιτρέψει στην εταιρεία του Elon Musk να εισάγει στη Ηνωμένο Βασίλειο την πλατφόρμα Autobidder.

Τι είναι το Autobidder

Tο Autobidder παρέχει στους ανεξάρτητους παραγωγούς ενέργειας, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και επενδυτικούς εταίρους τη δυνατότητα να δημιουργούν έσοδα από αυτόνομα στοιχεία της μπαταρίας, εξηγεί η Tesla συμπληρώνοντας ότι: «Οι μπαταρίες είναι εξαιρετικά ευέλικτα περιουσιακά στοιχεία, αλλά απαιτούν έξυπνες στρατηγικές και λογισμικό για να συνειδητοποιήσουν την πλήρη αξία τους. Το Autobidder επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να συνειδητοποιήσουν αυτήν την τιμή».
Η προηγμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα Autobidder χρησιμοποιείται ήδη στην Αυστραλία επιτρέποντας στους χρήστες (βλ. ιδιοκτήτες σπιτιών) να αλλάζουν άμεσα και εύκολα παρόχους, αλλά πρωτίστως τιμολόγια, ανάλογα με τις προσφορές και την κατάσταση της αγοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο, μια επέκταση στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία διαθέτει κάποια από τις πιο φιλικές προς τις ανανεώσιμες νομοθεσίες νομοθεσίες, μοιάζει με ένα λογικό βήμα στα ενεργειακά σχέδια της Tesla.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης