Χρηματιστήριο & Αγορές

Η Tesla οδηγεί την κούρσα στη Wall Street - Αναμένει έσοδα 100 δισ. δολ. έως το 2025

Η Tesla οδηγεί την κούρσα στη Wall Street - Αναμένει έσοδα 100 δισ. δολ. έως το 2025
Πάνω από τα 1300 δολάρια κινείται η μετοχή της
Σε νέα υψηλά κινείται η μετοχή της Tesla με την αυτοκινητοβιομηχανία να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στην Wall Street.
Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 13,5% στα 1371 δολάρια την Δευτέρα ενώ νωρίτερα είχαν κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα μετά την ανακοίνωση της JMP Securities ότι η εταιρεία θα αποφέρει ετήσια έσοδα 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025.

Η μετοχή της σχεδόν τριπλασιάστηκε σε αξία φέτος σε πάνω από 1.200 δολάρια ανά μετοχή και πούλησε περισσότερα από 90.000 ηλεκτρικά οχήματά της το δεύτερο τρίμηνο, αψηφώντας την πτώση των πωλήσεων για άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που επλήγησαν από τα lockdowns.
Η Tesla αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των κερδών για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου αυτό τον μήνα, με τους αναλυτές να διατηρούν αυξημένες προσδοκίες ότι οι παραδόσεις του δεύτερου τριμήνου θα καταγράφουν αύξηση για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Συγκεκριμένα οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο αφού η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι παραδίδει περίπου 90.650 οχήματα το δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας εύκολα τις προσδοκίες της Wall Street, καθώς οι πωλήσεις του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντέχουν στην οικονομική ύφεση καλύτερα από τους περισσότερους ανταγωνιστές.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η Tesla θα παραδώσει περίπου 72.000 οχήματα τους τελευταίους τρεις μήνες, σύμφωνα με το FactSet. Ένα ευρύτερο σύνολο εκτιμήσεων αναλυτών, που συντάχθηκε από το Bloomberg, έθεσε υψηλότερες προσδοκίες - 83.000 παραδόσεις οχημάτων το δεύτερο τρίμηνο.

Η Tesla ξεκίνησε τις κρατήσεις Cybertruck στην Κίνα, μια ολοένα και πιο σημαντική αγορά για την αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και μια σημαντική αγορά για το ηλεκτρικό φορτηγό της
Αφού η Tesla παρουσίασε το Cybertruck πέρυσι, η αυτοκινητοβιομηχανία άρχισε να λαμβάνει προπαραγγελίες για το φορτηγό με προκαταβολή 100 $ ανά κράτηση.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Tesla έλαβε πάνω από 250.000 κρατήσεις για το Cybertruck μέσα σε μια εβδομάδα από την αποκάλυψη του οχήματος.
Η Tesla σταμάτησε να ενημερώνει τον αριθμό των κρατήσεων της, αλλά οι εκτιμήσεις άλλων χρηστών ανέβασαν το σύνολο μεταξύ 450.000 και 500.000 κρατήσεων Cybertruck λίγους μήνες μετά την παρουσίαση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης