Πετρέλαιο

ΗΠΑ: Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η εταιρεία πετρελαίου BJ Services

ΗΠΑ: Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η εταιρεία πετρελαίου BJ Services
Μείωση της ζήτησης και κάμψη της δραστηριότητας οδήγησαν σε πτώχευση την BJ Services
Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών πετρελαιοπηγών BJ Services υπέβαλε αίτηση για προστασία από την πτώχευση στο Κεφάλαιο 11 νωρίς τη Δευτέρα 20/7/2020, μετά από πτώση της ζήτησης και μείωση των εγκαταστάσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η εταιρεία, η οποία προσφέρει υδραυλική θραύση σχιστόλιθου δήλωσε ότι ήταν σε συζητήσεις με πλειοδότες για πώληση της τσιμεντοβιομηχανίας της και τμήματα των εργασιών fracking.
«Η σοβαρή κάμψη της δραστηριότητας και η επακόλουθη έλλειψη ρευστότητας οδήγησαν σε μια μη διαχειρίσιμη κεφαλαιακή διάρθρωση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Warren Zemlak και πρόσθεσε ότι η BJ Services συνεργαζόταν με τους δανειστές της για να αποκτήσει ρευστότητα για τη χρηματοδότηση της πώλησης.

Η εταιρεία fracking, η οποία υπέβαλε αίτηση για το Κεφάλαιο 11 στο πτωχευτικό δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας του Τέξας, είχε περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις που κυμαίνονταν από 500 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο $.

Οι υπηρεσίες της BJ, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε σχιστολιθικό στον Καναδά, ανακοίνωσανότι θα υποβάλουν αίτηση για προστασία βάσει του νόμου περί πιστωτών των εταιρειών για τη σωστή εκκαθάριση των δραστηριοτήτων στη χώρα.
Η Baker Hughes Co έκλεισε συμφωνία 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει την εταιρεία το 2010.

Η BJ Services το 2017 άρχισε να λειτουργεί ως ανεξάρτητη κοινοπραξία αφού η Baker Hughes πούλησε μερίδιο 53,3% στην CSL Capital Management και την Westman Energy Street της Goldman Sachs για 325 εκατομμύρια δολάρια.
Η BJ Services, η οποία έχει παρουσία σε σχιστολιθικό σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, απέσυρε τα σχέδιά της για μια αρχική δημόσια προσφορά 100 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019, την οποία είχε υποβάλει αρχικά το 2017.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης