Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Στα 1,186 εκατ oι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας - McConnell: Σημαντική πρόοδος για το νέο πακέτο στήριξης

Στα 1,186 εκατ oι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας - McConnell: Σημαντική πρόοδος για το νέο πακέτο στήριξης
Για συμφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών έκανε λόγο ο γερουσιαστής McConell μέχρι την Δευτέρα 10/8
Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αιτήματα για επιδόματα εργασίας στις ΗΠΑ αφού υποχώρησαν στα 1.186.000 έναντι 1.400.000 των αρχικών εκτιμήσεων.
Το στοιχείο αυτό δείχνει την δυναμική που υπάρχει στην αμερικανική ανάκαμψη και καθώς μάλιστα η Goldman σε εκτίμησή της ανέφερε ότι οι αγορές έχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου, εαν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για εύρεση του φαρμάκου το Νοέμβριο.
Στο ξεκίνημα της Wall, DOW +0,18% στις 27.251, S&P 3329, NASDAQ 11.009.
Oι Δημοκρατικοί ζητούν από τους Ρεπουμπλικάνουε περισσότερους συμβιβασμούς για να καταλήξουν στο νέο πακέτο στήριξης.
Το ευρώ/δολάριο κινείται στο 1,185 και ο DAX περιορίζει τις απωλειές του από -0,8% στο -0,2% στις 12.630.
Ο χρυσός συνεχίζει ακάθεκτος στα 2060 δολ/ουγγιά και το ασήμι στα 28,2 δολ +4,9%

Ο  Γερουσιαστής ΜcConnell των Ρεπουμπλικάνων που έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσσο για το νέο πακέτο ανέφερε ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος για την τελική σύγκληση και ότι μέχρι Δευτέρα 10/8 αναμένεται να υπάρξει συμφωνία.

Aρνητικά η Ευρώπη

Μεικτά είναι τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις πιέσεις να περιορίζονται μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, στις αγορές κυριαρχεί η ανησυχία για την πανδημία, με τις ανακοινώσεις της Bank of England, να επισκιάζουν τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, οι οποίες σημείωσαν άλμα 27%.
H απόφαση της Bank of England να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, οδηγεί στην πτώση τον FTSE 100 στο Λονδίνο, ο οποίος καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες.
Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποίησε για βραδύτερη ανάκαμψη της οικονομίας από την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.
Στο επίκεντρο βρίσκονται και τα εταιρικά αποτελέσματα για το β΄τρίμηνο του 2020.
Τα futures της Wall Street ενισχύονται 0,12%.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - ενισχύεται στις 23,2 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί οριακά κατά 0,1% στις 12.652 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 1,3% στις 6.025 μονάδες.
Στις 4.902 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με πτώση 0,6%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 1,1% στις 19.516 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί 1% στις 6.974 μονάδες.
Στο ταμπλό, οι μετοχές βρετανικών εταιριών προσανατολισμένων στις εξαγωγές υφίστανται πλήγμα καθώς η στερλίνα ενισχύθηκε μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, προειδοποιώντας για πιθανούς κινδύνους σε περίπτωση μείωσης των επιτοκίων κάτω από το μηδέν.
Η μετοχή της Glencore υποχωρεί 3,4%, καθώς ανακοίνωσε ζημιές 2,6 δισ. δολ. στο α΄εξάμηνο του 2020 και μη διανομή μερίσματος.
Οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία σημείωσαν άλμα 27,9% τον Ιούνιο, με την άνοδο να ξεπερνά κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για άνοδο 10%.
Εν τω μεταξύ στις ΗΠΑ παραμένει το χάσμα μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, με τις δύο πλευρές να σκληραίνουν τη στάση τους.

Γερμανία: Άλμα 27,9% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούνιο

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Ιούνιο του 2020, αν και οι όγκοι παραμένουν πολύ πιο κάτω από τα προ κορωνοϊού επίπεδα.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρόκειται για ακόμα ένδειξη ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ανακάμπτει από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.
Πιο αναλυτικά, λοιπόν, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 27,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι αύξησης 10,4% που είχε παρατηρηθεί τον Μάιο και πολύ περισσότερο σε σχέση με τις προβλέψεις των οικονομολόγων για αύξηση κατά 10,1%.
H ανάκαμψη, που βασίστηκε στην εγχώρια ζήτηση, παραμένει εύθραυστη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Der Spiegel, που δημοσιεύθηκε σήμερα (6/8/2020) και δείχνει ότι τέσσερα πέμπτα των Γερμανών αναμένουν νέα lockdowns για τον έλεγχο της πανδημίας, με τους μισούς εξ αυτών να αναμένουν ότι τα μελλοντικά μέτρα θα είναι πιο αυστηρά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης