Πετρέλαιο

Νέα πετρελαϊκή επένδυση στο Ιράκ εξετάζει η Chevron - Οι αντικειμενικές δυσκολίες

Νέα πετρελαϊκή επένδυση στο Ιράκ εξετάζει η Chevron - Οι αντικειμενικές δυσκολίες
Παρά την αναζήτηση για πρόσθετες επενδύσεις, η Chevron ανέφερε καθαρή ζημιά ύψους 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο

Ο αμερικανικός γίγαντας πετρελαίου Chevron ψάχνει για μια νέα επένδυση σε πετρέλαιο και ψάχνει στην δυνητικά επικερδή και ασταθή περιοχή του Ιράκ, όπως αναμεταδίδει το Oilprice.

Ειδικότερα, εξετάζει ένα μνημόνιο συνεννόησης με την ιρακινή κυβέρνηση, προκειμένου να να αναπτύξει μια από τις πετρελαϊκές περιοχές Nassiriya του Ιράκ στο νότο, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στην Wall Street Journal.

Το μέγεθος και το πεδίο εφαρμογής της πιθανής συμφωνίας δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά πιθανότατα θα είναι ένα deal που ορίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια.

Επί του παρόντος, η πετρελαιοφόρος περιοχή Nassiriya παράγει περίπου 90.000 bpd - αλλά η πετρελαιοφόρος περιοχή - και η χώρα εν γένει – έχει ταλαιπωρηθεί από διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, που ανεβάζουν σημαντικό τον δείκτη επικινδυνότητας της οποιαδήποτε επενδυτικής κίνησης στην περιοχή.

Παρά την αναζήτηση για πρόσθετες επενδύσεις, η Chevron ανέφερε καθαρή ζημιά ύψους 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο λόγω της απομείωσης του χρέους καθώς οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν και αποσύρθηκε εξ ολοκλήρου από τη Βενεζουέλα - το τελευταίο που είχε ως αποτέλεσμα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαγραφές.

Μάλιστα, το μέγεθος της ζημιάς αποτυπώνεται στην σύγκριση που γίνεται με το 2019, όπου σημειώθηκαν κέρδη 4,3 δισ.. δολ. Η Chevron προειδοποίησε επίσης στην έκθεση του 2ου τριμήνου ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του Q3 ενδέχεται να συνεχίσουν να είναι σε ύφεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης