Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Συνάντηση των μελών του OPEC+ για αξιολόγηση της συμμόρφωσης στις περικοπές παραγωγής

Συνάντηση των μελών του OPEC+ για αξιολόγηση της συμμόρφωσης στις περικοπές παραγωγής
Η συμμόρφωση των περικοπών έφτασε στο 95-97% τον Ιούλιο

Σήμερα είναι προγραμματισμένη η τηλεδιάσκεψη των παραγωγών πετρελαίου και συμμάχων του ΟΠΕΚ, έτσι ώστε να επανεξετάσουν τη συμμόρφωση με τις περικοπές πετρελαίου που προορίζονται να στηρίξουν τις τιμές του μαύρου χρυσού εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως σημειώνει το Reuters, ο OPEC+ είναι απίθανο να αλλάξει την πολιτική εξόδου του, η οποία επί του παρόντος απαιτεί μείωση της παραγωγής κατά 7,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) έναντι ρεκόρ ύψους 9,7 εκατομμυρίων bpd μέχρι αυτόν τον μήνα.

Παράλληλα, η προσοχή θα εστιαστεί στη συμμόρφωση χωρών όπως το Ιράκ, η Νιγηρία και το Καζακστάν.

Η συμμόρφωση με τις περικοπές παρατηρήθηκε στο 95% έως 97% τον Ιούλιο, σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ποσοστό, αν ληφθεί υπόψη ότι είχαν παρατηρηθεί μαζικά φαινόμενα μη συμμόρφωσης στις προγραμματισμένες περικοπές από κάποιες χώρες.

Ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Salman bin Abdulaziz μίλησε με τον Πρόεδρο της Νιγηρίας, Muhammadu Buhari την Τετάρτη και τόνισε τη σημασία της συμμόρφωσης από όλους τους συμμετέχοντες, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA.

Υπενθυμίζται ότι Bijan Zanganeh, υπουργός πετρελαίου του Ιράν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου SHANA, τόνισε ότι: «Η απόδοση του ΟΠΕΚ ήταν επιτυχής επειδή η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε από 16 δολάρια το βαρέλι τον Μάιο σε περίπου 45 δολάρια και έχει σταθεροποιηθεί»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης