Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Σε καθεστώς πτώχευσης η εταιρεία υπεράκτιων γεωτρήσεων πετρελαίου Valaris - «Βάρος» το χρέος των 6,5 δισ. δολ.

Σε καθεστώς πτώχευσης η εταιρεία υπεράκτιων γεωτρήσεων πετρελαίου Valaris - «Βάρος» το χρέος των 6,5 δισ. δολ.
Επιδεινώθηκε η θέση της Valaris λόγω της κατάρρευσης των τιμών του μαύρου χρυσού

Η εταιρεία υπεράκτιων γεωτρήσεων πετρελαίου Valaris PLC έγινε το τελευταίο θύμα της παγκόσμιας πτώσης των τιμών του πετρελαίου, υποβάλλοντας αίτηση πτώχευσης, καθώς αντιμετωπίζει βάρος χρέους 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Η σημαντική ύφεση στον ενεργειακό τομέα, που επιδεινώθηκε από την πανδημία Covid-19, απαιτεί να κάνουμε αυτό το βήμα για να δημιουργήσουμε μια ισχυρότερη εταιρεία ικανή να προσαρμοστεί στην παρατεταμένη συρρίκνωση του κλάδου. Η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει να εξυπηρετεί πελάτες χωρίς διακοπή καθ 'όλη τη διάρκεια της πτώχευσης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Valaris, Tom Burke.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοοϊού, τα μελλοντικά συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ διαπραγματεύονταν σε αρνητική περιοχή για πρώτη φορά στην ιστορία εν μέσω υψηλής προσφοράς και της κατάρρευσης της ζήτησης, ασκώντας περαιτέρω πίεση στους πελάτες της εταιρείας, οι οποίοι είναι κυρίως μεγάλες εταιρείες πετρελαίου.

Η Valaris είχε περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια ρευστότητας στο τέλος του 2019, περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα διαθέσιμα με πιστωτικό όριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης