Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

«Μαγνήτης» οι ΑΠΕ για τους εργαζόμενους στον κλάδο πετρελαίου - H έρευνα της Scottish Renewables

«Μαγνήτης» οι ΑΠΕ για τους εργαζόμενους στον κλάδο πετρελαίου - H έρευνα της Scottish Renewables
Η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι το 77% των ανθρώπων αυτών είναι θετικοί για να ανοίξουν μια νέα σελίδα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και να ενταχθούν στη βιομηχανία των ΑΠΕ

Πάνω από τα ¾ των εργαζομένων πετρελαίου στη Σκωτία έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο επανεκπαίδευσης για να βρουν θέσεις εργασίας στις βιομηχανίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σύμφωνα με έρευνα της Scottish Renewables, που αναδημοσιεύει το Oilprice.

Ειδικότερα, το 80% των ανθρώπων που εργάζονται στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Σκωτίας πιστεύουν ότι η σταδιοδρομία τους θα μπορούσε να επηρεαστεί από ενέργειες που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μάλιστα, η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι το 77% των ανθρώπων αυτών είναι θετικοί για να ανοίξουν μια νέα σελίδα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και να ενταχθούν στη βιομηχανία των ΑΠΕ.

Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε τις τιμές του πετρελαίου,αλλά και την ζήτησή του. Επομένως, είναι φυσικό να γίνονται τέτοιες σκέψεις περί αλλαγής πλεύσης στον επαγγελματικό βίο των εργαζομένων, με βάση τα δεδομένα που διαμορφώνονται.

Το καμπανάκι

Νωρίτερα φέτος, η OGUK, ο κορυφαίος αντιπροσωπευτικός οργανισμός για την υπεράκτια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποίησε ότι έως και 30.000 θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να χαθούν στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας του Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω της κρίσης.

«Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να διατηρήσει τον εφοδιασμό της εγχώριας ενέργειας, να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας και να κατασκευάσει την κρίσιμη υποδομή που χρειάζεται για μετάβαση σε ένα καθαρό μέλλον μηδέν, η δική μας είναι μια βιομηχανία που αξίζει να αγωνιστούμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της OGUK, Deirdre Michie τον Απρίλιο.

«Για τους λόγους αυτούς, η OGUK σκιαγραφεί σήμερα ένα πλαίσιο τριών σταδίων με μια σειρά μέτρων για τις κυβερνήσεις και τις ρυθμιστικές αρχές, προκειμένου να τονωθεί η ανάκαμψη και να επιταχυνθεί η μετάβαση σε μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα» συμπλήρωσε.

Κυριαρχία των ΑΠΕ στη Σκωτία

Επί του παρόντος, το 90% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της Σκωτίας καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, δήλωσε η Scottish Renewables, σημειώνοντας ότι ο τομέας της καθαρής ενέργειας είναι μια ευκαιρία για τους εργαζόμενους σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο που έρχονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο των μαζικών απολύσεων.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Scottish Renewables, Claire Mack υπογράμμισε ότι: «Αυτοί οι επαγγελματίες διαθέτουν υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων και εμπειρογνωμοσύνης. Με τα σωστά κίνητρα των κυβερνήσεων για τη δημιουργία ενός μεγάλου φάσματος έργων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θα αξιοποιηθεί ευεργετικά όλο αυτό το εργατικό δυναμικό».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης