Πετρέλαιο

ΗΠΑ: Συναγερμός για τον τυφώνα - H “Laura” στοχεύει στην καρδιά της βιομηχανίας διύλισης πετρελαίου

ΗΠΑ: Συναγερμός για τον τυφώνα - H “Laura” στοχεύει στην καρδιά της βιομηχανίας διύλισης πετρελαίου
Οι παραγωγοί πετρελαίου εκκένωσαν 310 υπεράκτιες εγκαταστάσεις πετρελαίου και διέκοψαν παραγωγή 1,56 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) το 84% της υπεράκτιας παραγωγής του Κόλπου του Μεξικού.
Ο τυφώνας Laura ενισχύθηκε την Τετάρτη 26/8/2020 καθώς φθάνει στις εκκενωμένες πλατφόρμες παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού στις ΗΠΑ και στοχεύει τον κόμβο διύλισης της ενεργειακής βιομηχανίας κατά μήκος των ακτών του Τέξας / της Λουιζιάνας.

Η καταιγίδα προβλέπεται να γίνει τυφώνας κατηγορίας 4 με καταστροφικούς ανέμους 130 μιλίων (209 χλμ. / Ώρα) που αναμένεται να οδηγήσουν τα νερά των ωκεανών έως και 30 μίλια στην ενδοχώρα, ανέφεραν οι ειδικοί.

Μισό εκατομμύριο άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις δύο πολιτείες φράζοντας τους αυτοκινητόδρομους έξω από την περιοχή. Η Laura προβλέπεται να εξασθενήσει γρήγορα αφού φθάσει στο έδαφος είτε αργά την Τετάρτη είτε νωρίς την Πέμπτη, με τον μεγαλύτερο κίνδυνο να προέρχεται περισσότερο από τις καταιγίδες από τη βροχή.

Εννέα εργοστάσια επεξεργασίας πετρελαίου που μετατρέπουν σχεδόν 2,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως πετρέλαιο σε καύσιμο και αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% της επεξεργασίας των ΗΠΑ έκλεισαν.

Η Chevron Corp και η Motiva Enterprises διέκοψαν δύο διυλιστήρια πετρελαίου στην περιοχή την Τετάρτη.

Η διαδρομή καταιγίδων θα φέρει καταστροφικούς ανέμους σε μια περιοχή που εκτείνεται από το Port Arthur του Τέξας, στη λίμνη Charles, στη Λουιζιάνα, ανέφεραν οι ειδικοί, μια περιοχή με μισή ντουζίνα μεγάλα διυλιστήρια πετρελαίου και μονάδες επεξεργασίας φυσικού αερίου.

Η ισχυρότερη καταιγίδα που έπληξε την περιοχή από τον τυφώνα «Ρίτα» το 2005 αναμένεται να αφήσει μια θύελλα μήκους έως και 15 μέτρων στα εργοστάσια κατά μήκος των συνόρων Τέξας / Λουιζιάνα, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Η παράκτια περιοχή θα δεχθεί μεγάλα και καταστρεπτικά κύματα που συνοδεύονται από καταιγίδα που «θα μπορούσε να διεισδύσει έως και 30 μίλια εσωτερικά από την άμεση ακτογραμμή», σύμφωνα με τον Daniel Brown του NHC.

Οι παραγωγοί πετρελαίου εκκένωσαν την Τρίτη 310 υπεράκτιες εγκαταστάσεις πετρελαίου και έκλεισαν 1,56 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) ακατέργαστης παραγωγής, το 84% της υπεράκτιας παραγωγής του Κόλπου του Μεξικού.

Καθώς η καταιγίδα ετοιμάζεται να χτυπήσει τα σύνορα Τέξας / Λουιζιάνας, οι διυλιστές πιο δυτικά είναι σε επιφυλακή. Η Marathon Petroleum Corp σχεδιάζει να συνεχίσει κανονικά την παραγωγή στο μεγάλο διυλιστήριο της στην πόλη του Τέξας, σύμφωνα με το Reuters.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης