Πετρέλαιο

Κατά 139% αυξήθηκαν οι εξαγωγές του αργού των ΗΠΑ προς την Κίνα τον Ιούλιο

Κατά 139% αυξήθηκαν οι εξαγωγές του αργού των ΗΠΑ προς την Κίνα τον Ιούλιο
Ο κορυφαίος προμηθευτής αργού στην Κίνα τον Ιούλιο ήταν η Ρωσία, η οποία απέστειλε 7,38 τόνους αργού στην Κίνα

Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου των ΗΠΑ προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 139%, καθιστώντας τις ΗΠΑ τον πέμπτο μεγαλύτερο προμηθευτή πετρελαίου στην κρίσιμη κινεζική αγορά.
Το Reuters αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξήγαγαν ημερήσιο μέσο όρο πάνω από 866.000 βαρέλια ημερησίως, με βάση τον συντελεστή μετατροπής 7,33 βαρέλια ανά 1 μετρικό τόνο αργού.

Ο κορυφαίος προμηθευτής αργού στην Κίνα τον Ιούλιο ήταν η Ρωσία, η οποία απέστειλε 7,38 τόνους αργού στην Κίνα τον Ιούλιο, σημειώνοντας αύξηση 30,1% ετησίως. Το Ιράκ ήρθε δεύτερο, αντικαθιστώντας τη Σαουδική Αραβία και στέλνοντας 5.788 τόνους αργού στην Κίνα τον Ιούλιο, με ετήσια αύξηση 35,7%. Ωστόσο, οι αποστολές αργού πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία μειώθηκαν κατά περισσότερο από 23% τον περασμένο μήνα, σε 5,36 εκατομμύρια τόνους. Οι πέντε πρώτες λίστες ολοκληρώθηκαν από τη Βραζιλία, τον τέταρτο μεγαλύτερο προμηθευτή πετρελαίου της Κίνας τον Ιούλιο, με περίπου 4,59 εκατομμύρια τόνους, αύξηση κατά 27,4% το χρόνο.

Η αναφορά του Bloomberg

Οι εξαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ προς την Κίνα είναι πιθανό να σημειώσουν περαιτέρω ώθηση. Το Bloomberg ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι οι κινεζικές κρατικές εταιρείες ενέργειας είχαν ναυλωμένα δεξαμενόπλοια που μπορούν να μεταφέρουν έως και 37 εκατομμύρια βαρέλια αργού για αποστολές τον μήνα του Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, η Κίνα δεσμεύτηκε να αγοράσει περίπου 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετο ενεργειακό εφοδιασμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος και άλλα 33,9 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος. Μιλώντας για προμήθειες, εννοείται αργό πετρέλαιο, LNG, άνθρακας και προϊόντα πετρελαίου. Ωστόσο, η πανδημία κατέστρεψε τη ζήτηση που θα βοηθούσε να απορροφήσει αυτές τις προμήθειες, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολο για το Πεκίνο να τηρήσει τη δέσμευσή του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης