Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Το Ιράκ μείωσε τις εξαγωγές πετρελαίου τον Αύγουστο - Κάτω από τον στόχο του ΟΠΕΚ+ η παραγωγή

Το Ιράκ μείωσε τις εξαγωγές πετρελαίου τον Αύγουστο - Κάτω από τον στόχο του ΟΠΕΚ+ η παραγωγή
Το νότιο Ιράκ εξάγει μέχρι στιγμής τον Αύγουστο 2,63 εκατ. Bpd - Η συμμόρφωση υπερβαίνει το 100%
Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράκ έχουν μειωθεί μέχρι στιγμής τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία ναυτιλίας και πηγές της βιομηχανίας που επικαλείται το Reuters, υποδηλώνοντας ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ υλοποιεί μεγαλύτερο μέρος της δέσμευσής του για μείωση της προσφοράς στο πλαίσιο συμφωνίας υπό τον ΟΠΕΚ.

Οι εξαγωγές του Νότιου Ιράκ έως τις 25 Αυγούστου μειώθηκαν στα 2,63 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), σύμφωνα με τον μέσο όρο των στοιχείων της Petro-Logistics, η οποία παρακολουθεί  τις αποστολές δεξαμενόπλοιων και τα στοιχεία του Refinitiv Eikon.
Αυτό είναι μειωμένο κατά 40.000 bpd από τον επίσημο αριθμό του Ιουλίου για εξαγωγές στα νότια 2,67 εκατομμύρια bpd.
Ο Οργανισμός Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου και συμμάχων, γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, ξετύλιξε μέρος της περικοπής ρεκόρ από την 1η Αυγούστου καθώς η ζήτηση αρχίζει να ανακάμπτει από την κρίση του κοροναϊού.

Το Ιράκ εξακολουθεί να μειώνει την παραγωγή αφού δεν τηρεί πλήρως τη δέσμευσή του τους προηγούμενους μήνες.
"Το Ιράκ βρίσκεται σε καλό δρόμο για να καταγράψει το ισχυρότερο μηνιαίο επίπεδο συμμόρφωσης φέτος", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Petro-Logistics Daniel Gerber στο Reuters.
Οι νότιες εξαγωγές διαμορφώθηκαν στα 2,6 εκατομμύρια bpd μέχρι στιγμής τον Αύγουστο, 100.000 bpd χαμηλότερα από την αξιολόγηση των αποστολών του τον Ιούλιο.
"Ωστόσο, η χώρα πρέπει ακόμη να εφαρμόσει σημαντικές πρόσθετες περικοπές για να αντισταθμίσει την υπερπροσφορά της τους προηγούμενους μήνες."

Το Ιράκ ανακοίνωσε στις 7 Αυγούστου ότι θα μειώσει την παραγωγή κατά 400.000 bpd τόσο τον Αύγουστο όσο και τον Σεπτέμβριο για να αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή του τους πρώτους τρεις μήνες.Η Βαγδάτη ήταν αρκετές φορές το λιγότερο συμμορφούμενο μέλος του ΟΠΕΚ σε προηγούμενες συμφωνίες του ΟΠΕΚ +.

Ο νότος είναι η κύρια διέξοδος για το αργό του Ιράκ. Οι εξαγωγές πετρελαίου στο Βόρειο Ιράκ μειώθηκαν ελαφρά τον Αύγουστο σε περίπου 400.000 bpd, σύμφωνα με στοιχεία δεξαμενόπλοιων και πηγή της βιομηχανίας,
Συνολικά, οι εξαγωγές του Ιράκ μειώθηκαν κατά 80.000 bpd στις 25 Αυγούστου, με βάση έναν μέσο όρο όλων των εκτιμήσεων που έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Τον Ιούλιο, το Ιράκ υλοποιήσε περίπου το 73% της περικοπής του, σύμφωνα με έρευνα του Reuters. Χρησιμοποιώντας το υψηλότερο όριο OPEC + που έχει το Ιράκ τον Αύγουστο λόγω της μείωσης της συμφωνίας, η συμμόρφωσή του αυξήθηκε στο 106%, με βάση τους υπολογισμούς του Reuters.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης