Ηλεκτρισμός

Η Νότια Αφρική αντιμέτωπη με τις χειρότερες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος το 2020

Η Νότια Αφρική αντιμέτωπη με τις χειρότερες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος το 2020
Μέχρι στιγμής 1.498 GWh ενέργειας είχαν χαθεί στους πρώτους οκτώ μήνες του 2020
Η Νότια Αφρική υπέστη τις χειρότερες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος φέτος, σύμφωνα με έρευνα του εθνικού επιστημονικού συμβουλίου της χώρας την Παρασκευή 28/8/2020.

Οι περικοπές ηλεκτρικού ρεύματος από την κρατική εταιρεία κοινής ωφέλειας Eskom είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Πρόεδρος Cyril Ramaphosa καθώς προσπαθεί να αναβιώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην πιο βιομηχανική οικονομία της Αφρικής.

Η ανάλυση από το Συμβούλιο Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Νότιας Αφρικής (CSIR) διαπίστωσε ότι μέχρι στιγμής 1.498 Gigawatt/ ώρα (GWh) ενέργειας είχαν αποβληθεί στους πρώτους οκτώ μήνες του 2020, πάνω από 1.352 GWh σε ολόκληρο το προηγούμενο έτος και 1.325 GWh το 2015, τα προηγούμενα δύο χειρότερα χρόνια σύμφωνα με τα στοιχεία.

Το CSIR εκτιμά ότι οι προγραμματισμένες περικοπές ηλεκτρικής ενέργειας, γνωστές σε τοπικό επίπεδο ως αποφόρτιση, κόστισαν την οικονομία έως και 120 δισεκατομμύρια ράντ (7,2 δισεκατομμύρια δολάρια) πέρυσι.

Η Eskom παράγει περισσότερο από το 90% της ισχύος της Νότιας Αφρικής, αλλά αγωνίζεται για να καλύψει τη ζήτηση για χρόνια εξαιτίας βλαβών στους σταθμούς παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα. Ορισμένοι από αυτούς τους σταθμούς δεν έχουν συντηρηθεί σωστά και δύο νέοι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω σχεδιαστικών ελαττωμάτων.

Ο Ramaphosa υποσχέθηκε να διαλύσει την Eskom για να την καταστήσει πιο αποτελεσματική και της έχει δώσει μια σειρά από μαμούθ διασώσεις για να σταθεροποιήσει τα οικονομικά της, αλλά τα προβλήματά της έχουν παραμείνει.

Η Eskom εφάρμοσε τελευταία την προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την περασμένη εβδομάδα.
Το CSIR προβλέπει ότι η μείωση του φορτίου θα συνεχιστεί για δύο έως τρία χρόνια, ανάλογα με τις ενέργειες που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ελλείμματος ηλεκτρικής ενέργειας.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης