Πετρέλαιο

Το Ιράκ επιδιώκει εξαίρεση από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για το 2021

Το Ιράκ επιδιώκει εξαίρεση από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ  για το 2021
Το Ιράκ θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 400.000 bpd τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο για να αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή του
Το Ιράκ επιδιώκει εξαίρεση από την συμφωνία του ΟΠΕΚ + για τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, αλλά θα ακολουθήσει τις περικοπές τους επόμενους τρεις μήνες, δήλωσε την Τετάρτη 2/9/2020 ο υπουργός Πετρελαίου Ihsan Abdul Jabbar.

Ο Abdul Jabbar μίλησε για την εξαίρεση στους υπουργούς πετρελαίου του ΟΠΕΚ σε τρεις ξεχωριστές συναντήσεις, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων INA.
"Ο υπουργός αποκάλυψε προσπάθειες εξαίρεσης του Ιράκ από τη συμφωνία μείωσης των εξαγωγών στον ΟΠΕΚ και το θέμα έχει συζητηθεί με τους υπουργούς πετρελαίου του οργανισμού σε τρεις διαδοχικές συναντήσεις", ανέφερε το ΙΝΑ.
Ο Abdul Jabbar δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι το Ιράκ θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο για να αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή του τους τρεις προηγούμενους μήνες.

Αυτό είναι επιπλέον των 850.000 bpd που είχε δεσμευτεί να μειώσει τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του συμφώνου εφοδιασμού του ΟΠΕΚ +.
Σε κοινή δήλωση με τον Σαουδάραβα του ομόλογό του το Ιράκ δεσμεύτηκε σταθερά για τη συμφωνία του ΟΠΕΚ + και ότι θα φτάσει σε 100% συμμόρφωση μέχρι τις αρχές Αυγούστου.
Οι συνολικές εξαγωγές του Ιράκ ήταν κατά μέσο όρο 2,6 εκατομμύρια bpd τον Αύγουστο, σύμφωνα με το υπουργείο την Τρίτη, από 2,763 bpd τον Ιούλιο.

Οι εξαγωγές από το Κιρκούκ μέσω του τουρκικού λιμανιού Ceyhan ήταν κατά μέσο όρο 97.000 βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο και η μέση τιμή ανά βαρέλι ήταν 43,70 δολάρια, ανέφερε το υπουργείο.
Η ημι-αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν στο Ιράκ εξακολουθεί να εξάγει πετρέλαιο χωρίς την έγκριση της ιρακινής ομοσπονδιακή κυβέρνηση, δήλωσε ο Abdul Abdul Jabbar την Τετάρτη.

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και οι σύμμαχοί τους, γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, μειώνουν την παραγωγή κατά 7,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για να υποστηρίξουν τις τιμές, καθώς η κρίση του κορωνοϊού έπληξε την ζήτηση.
Το Ιράκ βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο πετρέλαιο για τα κρατικά του έσοδα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης