Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Novak: Άμεση ανάκτηση του μεριδίου πετρελαίου στην αγορά μόλις λήξει η πανδημία του κορωνοϊού

Novak: Άμεση ανάκτηση του μεριδίου πετρελαίου στην αγορά μόλις λήξει η πανδημία του κορωνοϊού
O Ρώσος υπουργός ενέργειας δήλωσε σχετικά ότι η συμμόρφωση της χώρας του βρίσκεται κοντά στο 100%

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak είπε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη Ρωσία και άλλους παραγωγούς πετρελαίου να ανακτήσουν γρήγορα, ή ακόμη και να αυξήσουν, το μερίδιο αγοράς τους μόλις ανακάμψει η ζήτηση, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Reuters.

Για να διασφαλίσει ότι η Ρωσία δεν έχει χάσει το μερίδιό της στην αγορά πετρελαίου μετά την ολοκλήρωση μιας παγκόσμιας συμφωνίας περικοπής παραγωγής πετρελαίου το 2022, η Μόσχα επεξεργάστηκε ένα πρόγραμμα ημιτελών πετρελαιοπηγών, το οποίο θα μπορούσε να ξεκινήσει μόλις λήξει η συμφωνία μείωσης της παραγωγής.

«Μόλις η ζήτηση πετρελαίου επιστρέψει στα προ-κορωνοϊού επίπεδα, θα είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη Ρωσία και για άλλες χώρες παραγωγής πετρελαίου να ανακτήσουν γρήγορα το μερίδιο αγοράς ή ακόμα και να το αυξήσουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Σαουδάραβα Salman και του Ρώσου πρόεδρου Vladimir Putin, κατά την οποία την ικανοποίησή τους για την εφαρμογή της συμφωνίας του ΟΠΕΚ+ για τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου.

Τέλος, ο Ρώσος υπουργός ενέργειας δήλωσε σχετικά ότι η συμμόρφωση της χώρας του βρίσκεται κοντά στο 100%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης