Χρηματιστήριο & Αγορές

Με 4,95% το Silchester στη ΔΕΗ

Με 4,95% το Silchester στη ΔΕΗ
Γιατί η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική για τη μετοχή της ΔΕΗ;

Κάτω από το 5% στο 4,95% μείωσε το ποσοστό του στη ΔΕΗ το Silchester εκμεταλλευόμενο την ανάκαμψη της τιμής της μετοχής από τα χαμηλά σε δύο δόσεις.

Η πρώτη αφορούσε την κίνηση που έγινε μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου το ποσοστό έπεσε αρχικά στο 9,9% και η δεύτερη την ανάκαμψη η οποία έλαβε χώρα κατά το πρώτο δίμηνο, οπότε η μετοχή ανέβηκε μέχρι 4,2 ευρώ. Και στη συνέχεια μετά την ανοδική κίνηση που σημειώθηκε από το 1,5 ευρώ στα χαμηλά του Μαρτίου μέχρι τα σημερινά επίπεδα.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική για τη μετοχή της ΔΕΗ, διότι αφενός μεν απορροφήθηκε σημαντικό μέρος της προσφοράς του Silchester, το οποίο είχε εγκλωβιστεί στη μετοχή από την περίοδο του 2011-2012.

Το γεγονός ότι η μετοχή της ΔΕΗ έχει ανακάμψει και είναι σε υψηλά επίπεδα 5ετίας, ενώ έχει ήδη απορροφηθεί ένα 5% από νέα επενδυτικά κεφάλαια, δείχνει ότι ανακτάται η εμπιστοσύνη των επενδυτών και διαμορφώνονται ισχυρές προσδοκίες για την επιτυχία της αναδιάρθρωσης.

Τα αποτελέσματα εξάλλου φάνηκαν στη δημοσίευση των λογικών καταστάσεων του β’ τριμήνου με ένα επαναλαμβανόμενο υψηλό EBITDA. Σημειώνεται ότι το Silchester είχε διατηρήσει το αρχικό ποσοστό του κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σαμαρά 2012-2015, οπότε και η τιμή της ΔΕΗ είχε ξεπεράσει τα 10 ευρώ με το πλάνο πώλησης της μικρής ΔΕΗ, το οποίο δεν μπόρεσε ποτέ να υλοποιηθεί.

Η μετοχή της ΔΕΗ υποχώρησε με την πολιτική αλλαγή με την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απέτυχε το πλάνο πώλησης των λιγνιτικών μονάδων και οι ζημίες πολλαπλασιάστηκαν. Το Silchester περίμενε υπομονετικά για να ρευστοποιήσει μέρος της επένδυσης του, πράγμα που υλοποίησε όπως φαίνεται τους τελευταίους μήνες.
Από την άλλη πλευρά όμως, μπορεί το υπόλοιπο 4,95% που διατηρεί να του αποδώσει σημαντικές υπεραξίες με τα νέα δεδομένα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης