Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

«Πράσινο» δάνειο της Iberdrola για την εγκατάσταση 2.500 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

«Πράσινο» δάνειο της Iberdrola για την εγκατάσταση 2.500 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Η Iberdrola υπέγραψε ένα νέο πράσινο δάνειο με το Επίσημο Πιστωτικό Ινστιτούτο (ICO) ύψους 59,4 εκατ. ευρώ για να επιταχύνει την ανάπτυξη του σχεδίου βιώσιμης κινητικότητας

Στην εγκατάσταση 150.000 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων θα φτάσει την επόμενη 5ετία η Iberdrola σε Ισπανία και Πορτογαλία. Το σχέδιο ηλεκτροκίνησης έχει επίσης την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω κεφαλαίων CEF Transport Blending Facility. Ειδικότερα, ο ICO, ένας εταίρος υλοποίησης του προγράμματος CEF, βοηθά τις ισπανικές εταιρείες να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για έργα που θα συμβάλουν στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα της βιομηχανίας μεταφορών.

Η Iberdrola υπέγραψε ένα νέο πράσινο δάνειο με το Επίσημο Πιστωτικό Ινστιτούτο (ICO) ύψους 59,4 εκατ. ευρώ για να επιταχύνει την ανάπτυξη του σχεδίου βιώσιμης κινητικότητας, το οποίο στοχεύει στην εγκατάσταση 150.000 σημείων φόρτισης σε σπίτια, εταιρείες και δημόσιους δρόμους τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την πράσινη στρατηγική ανάκαμψης.

Η χρηματοδότηση που υπογράφηκε με τον ICO, με διάρκεια εννέα ετών, είναι το τέταρτο πράσινο δάνειο που το Ινστιτούτο έχει χορηγήσει στην ισπανική εταιρεία για να ενισχύσει την παραγωγή και τη χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες, μη ρυπογόνες πηγές. Επίσης, οι χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων που χρεώνουν τα οχήματά τους σε σημεία Iberdrola θα το κάνουν με 100% καθαρή ενέργεια που συνοδεύεται από πιστοποιητικό εγγύησης προέλευσης (GdO).

Οι προτάσεις που χρηματοδοτούνται από τους εγκεκριμένους φορείς στο πλαίσιο του προγράμματος CEF έχουν τη ρητή έγκριση της κεντρικής κυβέρνησης στο κράτος μέλος της ΕΕ των αιτούντων θεσμικών οργάνων ή εταιρειών. Στην Ισπανία, αυτή η έγκριση αντιστοιχεί στο Υπουργείο Μεταφορών, Κινητικότητας και Αστικής Ατζέντας (MITMA).

H στρατηγική της Iberdrola

H ηλεκτροκίνηση είναι βασικό μέρος της στρατηγικής της εταιρείας για μια οικονομία χωρίς άνθρακα που θα συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών και της ρύπανσης των πόλεων, καθώς και για μια πράσινη ανάκαμψη στον κόσμο μετά τον Covid.
Η εταιρεία παρουσίασε ένα σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας, με επένδυση 150 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο θα αυξήσει την ανάπτυξη των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων τα επόμενα χρόνια.
Η πρωτοβουλία συνεπάγεται περίπου 150.000 σημεία χρέωσης σε σπίτια, εταιρείες και στο δημόσιο οδικό δίκτυο σε πόλεις, καθώς και στους κύριους αυτοκινητόδρομους και αυτοκινητόδρομους τα επόμενα πέντε χρόνια. Η δέσμευση για ανάπτυξη σημείων φόρτισης υψηλής απόδοσης θα βλέπει η εταιρεία να εγκαθιστά εξαιρετικά γρήγορα (350 kW) σημεία φόρτισης κάθε 200 χιλιόμετρα, εξαιρετικά γρήγορα (150 kW) κάθε 100 χιλιόμετρα και γρήγορα (50 kW) σημεία φόρτισης κάθε 50 χιλιόμετρα.
Η Iberdrola γνωρίζει την ανάγκη ενίσχυσης της ηλεκτρικής κινητικότητας στην Ισπανία μέσω συντονισμένης, αποτελεσματικής δράσης με τους σημαντικότερους φορείς. Η εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει περισσότερες από 40 συμφωνίες ανάπτυξης υποδομής με κυβερνητικές υπηρεσίες, ιδρύματα, εταιρείες, πρατήρια καυσίμων, αντιπροσώπους και κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης