Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Έκκληση Novak στα μέλη του ΟΠΕΚ για συμμόρφωση στις μειώσεις πετρελαίου

Έκκληση Novak στα μέλη του ΟΠΕΚ  για συμμόρφωση στις μειώσεις πετρελαίου
Ο υπουργός ανέφερε ότι η επιτροπή παρακολούθησης θα πρέπει να συζητήσει τον αντίκτυπο της κρίσης του κορονοϊού

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του σε διαδικτυακή συνεδρίαση της επιτροπής του OPEC+ κάλεσε τους συμμετέχοντες να συμμορφωθούν πλήρως με τις υποσχέσεις τους στο πλαίσιο του Συμφώνου μείωσης του μαύρου χρυσού.
Σύμφωνα με το Reuters, ο υπουργός ανέφερε ότι η επιτροπή παρακολούθησης θα πρέπει να συζητήσει τον αντίκτυπο της κρίσης του κορονοϊού καθώς οι αγορές πετρελαίου ανακάμπτουν με δυσκολία.

Δύσκολο το σενάριο αλλαγών των στόχων

Σύμφωνα με το Reuters πέντε πηγές του ΟΠΕΚ + ανέφεραν ότι μια διαδικτυακή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, γνωστή ως κοινή υπουργική επιτροπή παρακολούθησης (JMMC), είναι επίσης απίθανο να προτείνει την αλλαγή στόχων παραγωγής παρά το ότι οι τιμές του Brent υποχωρούν κάτω από τα 40 $ ανά βαρέλι τις τελευταίες ημέρες.
«Ελπίζω να είναι βραχύβια. Η αγορά μπορεί να έχει αντιδράσει υπερβολικά τις τελευταίες ημέρες », δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΠΕΚ.
Ο ηγέτης του ΟΠΕΚ Σαουδική Αραβία χρειάζεται πολύ υψηλότερη τιμή για να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό της και έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να δει τιμές πάνω από 45 $ ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με πηγή το Ριάντ είναι απίθανο να προσπαθήσει να αυξήσει τις τιμές του πετρελαίου προσθέτοντας εθελοντικές περικοπές στην υποχρεωτική ποσόστωσή του, κάτι που είχε κάνει τον Ιούνιο.
«Θέλουν να προστατεύσουν το μερίδιο αγοράς τους», ανέφερε η πηγή.
Η Ρωσία υπαινίχθηκε ότι μπορεί να θέλει να χαλαρώσει τις περικοπές, αλλά μια πηγή εξοικειωμένη με τη ρωσική πετρελαϊκή σκέψη είπε ότι το ζήτημα δεν ήταν άμεσο και θα μπορούσε να συζητηθεί σε μεταγενέστερα στάδια.
Τη Δευτέρα, ο ΟΠΕΚ υποβάθμισε την πρόβλεψη ζήτησης πετρελαίου, ενώ η μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία BP δήλωσε ότι η ζήτηση ενδεχομένως να έχει κορυφωθεί το 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης