Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Απώλειες πάνω από 4% για το πετρέλαιο - Πτώση 10% για το φυσικό αέριο - Οι προβλέψεις των οίκων

Απώλειες πάνω από 4% για το πετρέλαιο - Πτώση 10% για το φυσικό αέριο - Οι προβλέψεις των οίκων
Πιέσεις στο πετρέλαιο καθώς η Λιβύη επιστρέφει στην παραγωγή
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα 21/9/2020, αποδυναμωμένες από την πιθανή επιστροφή της παραγωγής της Λιβύης και καθώς οι αυξανόμενες περιπτώσεις κορωνοϊού προκαλούν ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση, αν και την αγορά στήριξε μια τροπική καταιγίδα που απειλούσε να διαταράξει την παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ.

Περί τις 21:27 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 4,26%, στα 41,31 $ το βαρέλι. Το αμερικανικό West Texas Intermediate κατέγραφε απώλειες 4,96%, στα 39,07 $ το βαρέλι. Μεγάλη πτώση καταγράφουν και οι τιμές του φυσικού αερίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου υποχωρούν 11,8%, στα 1,815 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες

Οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο πεδίο Sharara της Λιβύης έχουν ξαναρχίσει τις δραστηριότητές τους, ανέφεραν δύο μηχανικοί που εργάζονται εκεί, μετά την ανακοίνωση της National Oil Corporation για μερική άρση της ανωτέρας βίας. Αλλά δεν ήταν σαφές πότε και σε ποιο επίπεδο θα μπορούσε να ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή.

Εν τω μεταξύ, ένα δεξαμενόπλοιο Suezmax πλησιάζει στον τερματικό σταθμό Marsa El Hariga της Λιβύης, σύμφωνα με τα στοιχεία αποστολής της Refinitiv Eikon.

″ (Η) αγορά πετρελαίου αντιμετωπίζει μια διακλάδωση αυτή την εβδομάδα όσον αφορά την τιμολόγηση, και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο πραγματική πρόοδος θα επιτευχθεί στη Λιβύη », δήλωσε ο αναλυτής του BNP Paribas, Harry Tchilinguirian.


Oι προβλέψεις των τραπεζών για την τιμή του μαύρου χρυσού


Η Goldman Sachs επέμεινε στην πρόβλεψή της για το Brent ότι θα φτάσει τα 49 $ το βαρέλι μέχρι το τέλος του έτους και 65 $ το τρίτο τρίμηνο του επόμενου έτους, παρά τις εξελίξεις στη Λιβύη.
Η Barclays αύξησε τις προοπτικές της για το Brent 2020 σε 43 $ το βαρέλι και 53 $ το επόμενο έτος.

Το ανοδικό κλίμα υποστηρίζεται από την ελπίδα για βελτιωμένη συμμόρφωση με μια συμφωνία μείωσης της παραγωγής μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του.

Όμως, η αύξηση των περιπτώσεων κορωνοϊού μπορεί να μειώσει τη ζήτηση.

Περισσότεροι από 30,78 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον coronavirus, και ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson μελετά ένα δεύτερο εθνικό lockdown, ενώ οι περιπτώσεις στην Ισπανία και τη Γαλλία έχουν επίσης αυξηθεί.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές, οι οποίες συχνά κινούνται παράλληλα με το πετρέλαιο, έφτασαν τα χαμηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης