Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η ενεργειακή μετάβαση της Shell φέρνει περικοπές - Τι εξετάζει για να μειωθεί το κόστος

Η ενεργειακή μετάβαση της Shell φέρνει περικοπές - Τι εξετάζει για να μειωθεί το κόστος
H Shell ξεκίνησε τον περασμένο μήνα μια ευρεία ανασκόπηση του πλάνου της με στόχο τη μείωση του κόστους

Σχέδιο για μείωση πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της, εξετάζει η Royal Dutch Shell, σύμφωνα με το Reuters, στο πλαίσιο της αλλαγής στρατηγικής της και της μετατόπισής της σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι η ενέργεια αυτή θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα εξοικονόμησης χρημάτων που στην προκειμένη περίπτωση μεταφράζονται σε 2 έως 2,5 δις. δολ. σε ετήσια βάση μέχρι το 2022.

Παράλληλα, η Shell ξεκίνησε τον περασμένο μήνα μια ευρεία ανασκόπηση του πλάνου της με στόχο τη μείωση του κόστους καθώς προετοιμάζεται να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της.

Πράξεις και προβλέψεις

Η αγγλο-ολλανδική εταιρεία δήλωσε ότι αναμένεται να μειώσει 7.000 έως 9.000 θέσεις εργασίας έως το τέλος του 2022, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.500 ατόμων που έχουν συμφωνήσει να αποχωρήσουν εθελοντικά φέτος.

Σε μια σχετική ενημέρωση, η Shell δήλωσε επίσης ότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να μειωθεί απότομα το τρίτο τρίμηνο σε περίπου 3. 050 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως λόγω χαμηλότερης παραγωγής ως αποτέλεσμα της πανδημίας και των τυφώνων που οδήγησαν στο κλείσιμο υπεράκτιες πλατφόρμες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης