Φυσικό Αέριο

Πιέσεις στις τιμές φυσικού αερίου μετά την άνοδο κατά 1,19% την Πέμπτη

Πιέσεις στις τιμές φυσικού αερίου μετά την άνοδο κατά 1,19% την Πέμπτη
Έρευνες εκτιμούν ότι η έκθεση αποθήκευσης ΕΙΑ αναμένεται να δείξει άνοδο 76 Bcf για την εβδομάδα που έληξε στις 25 Σεπτεμβρίου
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου κινήθηκαν υψηλότερα με άνοδο 1,19% στα 3,154 $, την Πέμπτη ενόψει της εβδομαδιαίας έκθεσης αποθήκευσης της Energy Information Administration στις ΗΠΑ. Αυτό ακολούθησε μια ακόμη μέρα της καθοδικής πίεσης που τροφοδοτείται από τις ανησυχίες για την ζήτηση λόγω καιρού , τα χαμηλότερα επίπεδα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και την πιθανότητα υψηλότερης αποθήκευσης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μελλοντικά προβλήματα.
Στις 18:47 ώρα Ελλάδας το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου υποχωρούσε 0,99% στα 2,205$,

Αυξημένοι όγκοι LNG

«Με το καλοκαίρι να ξεθωριάζει και τον χειμώνα να έρχεται οι αγορές αναζητούν όγκους LNG για να αυξήσουν τα αποθέματα και να περιορίσουν τις ανησυχίες. Οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ στην Ασία και την Ευρώπη θα βοηθήσουν στην απορρόφηση του υπερβολικού εφοδιασμού και στην αντιμετώπιση των ανησυχιών για ανισορροπία », ανέφερε η Natural Gas Intelligence.

«Ωστόσο, η ζήτηση για εξαγωγές εξαρτάται εν μέρει από τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη, καθώς και από την αύξηση των εμπορικών και βιομηχανικών ενεργειακών αναγκών εν μέσω της πανδημίας που συνεχίζει να περιορίζει την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα. Έχει προσθέσει ένα μοναδικό επίπεδο για τη ζήτηση LNG αυτό το φθινόπωρο και το χειμώνα », σύμφωνα με την NGI.

Αποθήκευση

Οι έρευνες εκτιμούν ότι η έκθεση αποθήκευσης της ΕΙΑ αναμένεται να δείξει άνοδο 76 Bcf για την εβδομάδα που έληξε στις 25 Σεπτεμβρίου.
Η NGI αναφέρει ότι πριν από την έκθεση της Πέμπτης, οι εκτιμήσεις έτρεχαν πολύ πάνω από το επίπεδο 45 Bcf. Μια έρευνα του Bloomberg διαπίστωσε εκτιμήσεις που κυμαίνονται από 75 Bcf έως 86 Bcf, με διάμεσο 78 Bcf, ενώ δημοσκόπηση του Reuters διαπίστωσε εκτιμήσεις που κυμαίνονται από 74 Bcf έως 92 Bcf και μια μέση τιμή 76 Bcf.
Έρευνα της Wall Street Journal διαπίστωσε εκτιμήσεις από 73 Bcf έως 92 Bcf και κατά μέσο όρο 80 Bcf. Η NGI υπολόγισε \ 80 Bcf. Αυτό συγκρίνεται με μια αύξηση 109 Bcf την αντίστοιχη εβδομάδα του προηγούμενου έτους και μια μέση αύξηση των πέντε ετών κατά 78 Bcf.

Πρόβλεψη

Η έκθεση ΕΙΑ θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια αστάθεια, αλλά αυτό δεν θα αλλάξει την πτωτική βραχυπρόθεσμη προοπτική. Οι τιμές είναι πιθανό να παραμείνουν υπό πίεση λόγω της υψηλής αποθήκευσης, και της εξασθενημένης καιρικής ζήτησης. Δεν αναμένεται ένα βιώσιμο ράλι στα χαρτιά, εκτός αν υπάρχει σημαντική αύξηση της ζήτησης LNG τις επόμενες δύο εβδομάδες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης