Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Blame game μεταξύ Trump και Pelosi για το πακέτο - Έκλεισε στις 3534 ο S&P στο +1,64%, στις 11.876 ο Nasdaq +2,56%

tags :
Blame game μεταξύ Trump και Pelosi για το πακέτο - Έκλεισε στις 3534 ο S&P στο +1,64%, στις 11.876 ο Nasdaq +2,56%
UBS: H Wall θα σενεχίσει ανοδικά ακόμα και αν υπάρξει volatility πριν τις εκλογές - Ο DOW στις 28.837 μονάδες +0,88%
(upd)Aνοδική κίνηση στην Wall σε συνέχεια με τον S&P να έχει σπάσει τις 3500 μονάδες και να ανεβαίνει στο +2% στις 3549,85 μονάδες μόλις 30 μονάδες από τα υψηλά έτους και να κλείνει στις 3534,22 στο +1,64%
Αντίστοιχα ο Nasdaq στο +2,56% στις 11.876 μονάδες, υψηλό στις 11.965  και ο ο DOW JONES στις 28.837 στο +0,88% με ψηλό στις 28.957 μονάδες.
Η αγορά αισθάνεται ότι με τον ένα τρόπο ή τον άλλο ένα νεο stimulus, πακέτο δημοσιονομικής επεκτατικής θα έλθει πριν ή μετά τις εκλογές και θα είναι μεγάλο.
Οι πετρελαϊκές σε μια ακόμα πτωτική ημέρα λόγω πτώσης 2,5% των τιμών του πετρελαίου, νέα υψηλά 52 εβδομάδων από την Caterpillar στα 162,71 δολάρια.
Η Apple +6,26%
( σήμερα 13/10 παρουσιάζει το νέο προϊόν της) και η Amazon +4,75%(προβλέπει 220 εκατ τζίρο στην prime day έναντι 175 εκατ το 2019) οδηγούν και πάλι την αγορά  ενώ η TESLA είναι στο +1,84% στα 441,99 δολάρια, ανοδικά και η Ford +5,93% με τα νέα δεδομένα της.
Το ευρώ στο 1,1810 με το δολάριο και καλό κλείσιμο από τον DAX στις 13.138 μονάδες + 0,67%  κοντά στο υψηλό ημέρας.
Επαφές μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών συνεχίστηκαν και σήμερα Δευτέρα 12/10 χωρίς να υπάρχει ακόμα κάτι οριστικό.
Μέσα στο Σαββαροκύριακό που πέρασε τα γεγονότα έδειξαν ότι, έχει ανάψει για τα καλά το πολιτικό παιχνίδι μεταξύ Trump και Pelosi για το πακέτο στήριξης, καθώς η Pelosi απάντησε για μια ακόμα φορά στον πρόεδρο την Κυριακή 11/10 ότι η πρότασή του είναι ανεπαρκής και οι συζητήσεις μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών παραμένουν σε αδιέξοδο μέχρι να υπάρξουν συγκλίσεις, σύμφωνα με το CNBC.

Ο Τrump είχε ανεβάσει την προτασή του στο 1,8 τρισ δολάρια αλλά η Pelosi δήλωσε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, ότι το πακέτο του διαθέτει έλλειψη στρατηγικού πλάνου για την αντιετωπιση του COVID -19 και περιορισμένη χρηματοδοότηση για τις Πολιτείες και τις τοπικές Κυβερνήσεις.
Η Pelosi θέλει σε πρώτο πλάνο την επιστροφή των 600 δολαρίων την εβδομάδα για τους ανέργους, που τελείωσε τον Ιούλιο και περισσότερα χρήματα για την φροντίδα των παιδιών.
Οι Mnuchin (Υπ.Οικ) και Μeadows ( επιτελάρχης του Λευκού Οίκου) πρότειναν χθές Κυριακή 11/10 εκ μέρους του Λευκού Οίκου αυτόνομη ψηφοφορία για νομοσχέδιο που θα αφορά τις επιταγές- εποδοτήσεις ( paychecks) προστασίας και δάνεια με χαριστικό χαρακτήρα για τις μικρές επιχειρήσεις.
"Είναι η ώρα να συμφωνήσουμε και να ψηφίσουμε προϋπολογισμό για να αξιοποιήσουμε τα λιμνάζοντα κονδύλια από το PPP (Paycheck Protection Programme), ενώ παράλληλα θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για ένα περιεκτικό νέο πακέτο", ανέφεραν, "είναι μη αποδεκτό η λογική του όλα ή τίποτε για τον αμερικανικό λάο".

Blame game μεταξύ των δυο


Την ίδια ώρα ο Trump ανέφερε στο FOX, ότι αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην προσπάθεια να διαπραγματευθεί με την Pelosi.
H Pelosi από την πλευρά της είπε ότι ο Trump κάνει ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω.
Θέλει ένα πακέτο που θα το διαχειριετεί αυτός αντί για ένα προόγραμμα, που θα αποζημιώσουμε τους εργαζόμενους και εξουδετερώσουμε τον ιό, ανέφερε.
Τα μέσα (Bloomberg) χαρακτηρίζουν την εξέλιξη blame game μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών και είναι σαφές ότι οι δύο ανταγωνίζονται σε ένα πολιτικό παιχνίδι εντυπώσεων στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.
Τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας 12/10 τα futures της Wall χωρίς σημαντικές διακυμάνσεις

Ο Larry Kudlow, επικεφαλής οικονομικος σύμβουλος του Trump, ανέφερε την Κυριακή το πρωί ότι ο Trump μπορεί να ανέβει υψηλότερα από τα ποσά που οι Δημοκρατικοί έχουν προτείνει σε συγκεκριμένους τομείς - κλειδιά και εκτίμησε ότι η Γερουσία που εμφανίζεται αρνητική στο πακέτο του 1,8 τρισ θα συμφωνήσει τελικά σε ένα επικείμενο deal.


Το Πακέτο του 1,8 τρισ των Ρεπουμπλικάνων


Τοπικές κυβερνήσεις 300 δισ

Άνεργοι - 400 δολ την εβδομάδα μέχρι την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου

Προστασία για τις ειχειρήσεις

Επιδοτήσεις -1200 δολ για τους ενήλικους, 1000 δολ για τα παιδιά

Αερογραμμές - 20 δισ

Δάνεια PPP ( Πρόγραμμα προστασίας) 330 δισ

Έλεγχοι, φάρμακα και ιατρική προστασία 175 δισ

Εκπαίδευση 150 δισ

Φοιτητικά δάνεια 15 δισ

Ταχυδρομικές υπηρεσίες 10 δισ

Φοροαπαλλαγές για υπαλλήλους 91 δισ

Κλάδος στέγασης 20 δισ

Ευρυζωνικός τομέας 15 δισ.


UBS: Θα συνεχιστεί μεσοπρόθεσμα το ράλι ανόδου στις μετοχές παγκοσμίως - Οι 3 λόγοι

Βραχυπρόθεσμη αστάθεια βλέπει η UBS στις αγορές, καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ωστόσο, μεσοπρόθεσμα, οι μετοχές θα ακολουθήσουν ανοδική πορεία χάρη σε μια πιθανή συμφωνία δημοσιονομικής τόνωσης, την διευκολυντική νομισματική πολιτική και τις θετικές εξελίξεις στον χώρο υγειονομικής περίθαλψης.
Τα πάντα, από τις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ, έως την αύξηση των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και την αύξηση των lockdown στην Ευρώπη λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 θα μπορούσαν να βλάψουν τις μετοχές βραχυπρόθεσμα.
Αλλά μακροπρόθεσμα, οι επενδυτές πρέπει να τοποθετήσουν τα χαρτοφυλάκια τους για να επωφεληθούν από την άνοδο της χρηματιστηριακής αγοράς, δήλωσε η UBS.
"Μια συμφωνία τόνωσης θα επιτευχθεί τελικά, οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να παραμένουν υποστηρικτικές και οι ιατρικές εξελίξεις εξακολουθούν να έχουν περιθώριο να εκπλήξουν", ανέφερε η UBS.
Για να επωφεληθούν από το επόμενο σκέλος του ράλι στο χρηματιστήριο, η UBS δίνει και κάποιες συμβουλές:

1. Μεσαία κεφαλαιοποίηση ΗΠΑ

Αντί να επιλέγουν μεταξύ αξίας και ανάπτυξης, οι επενδυτές μπορούν να κερδίσουν περισσότερα στις κυκλικές μετοχές, χωρίς να υποβαθμίσουν την ανάπτυξη αγοράζοντας μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με την UBS.
"Συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι η αύξηση της μεσαίας κεφαλαιοποίησης θα ξεπεράσει τα μεγάλα ανώτατα όρια κατά το επόμενο έτος, κάτι που θα πρέπει να είναι βασικός παράγοντας διαχείρισης κεφαλαίου", εξήγησε η UBS.

2. Μετοχές αξίας στις αναδυόμενες αγορές

Μετά από μια δεκαετία χαμηλών επιδόσεων, οι μετοχές αξίας εντός του χώρου των αναδυόμενων αγορών αναμένεται να καλύψουν την ανάπτυξη τους εν μέσω κυκλικής ανάκαμψης, δήλωσε η UBS, προσθέτοντας ότι αυτές οι μετοχές προσφέρουν ελκυστικά μερίσματα σε έναν κόσμο με χαμηλά επιτόκια.
"Με βάση τα προηγούμενα επεισόδια της αύξησης αξίας το 2016 και το 2018, πιστεύουμε ότι η αξία έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τον δείκτη MSCI EM κατά 10% έως 15% τους επόμενους 6 έως 12 μήνες", δήλωσε η UBS.

3. Μετοχές του ΗΒ

Η ανάκαμψη των κερδών το 2021 θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση των μετοχών του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με την UBS, οι οποίες αναμένεται να επωφεληθούν από την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19 και από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.
Επιπλέον, η UBS βλέπει μια συμφωνία Brexit πιο πιθανή, κάτι που θα βοηθούσε τις μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.
"Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μία από τις φθηνότερες ανεπτυγμένες αγορές και διαπραγματεύεται με discount 30% στον δείκτη MSCI AC World, σε σύγκριση με τον 10ετή μέσο όρο του 10%.
Η έκθεση στον τομέα του ΗΒ είναι στραμμένη προς αμυντικές μετοχές και την υγειονομική περίθαλψη, τα οποία βλέπουμε τόσο πιο ανθεκτικά", κατέληξε το UBS.

4. Παγκόσμιες καταναλωτικές αλυσίδες

Ένας συνδυασμός εύκολης νομισματικής πολιτικής και φορολογικής τόνωσης θα πρέπει να υποστηρίζει τις δαπάνες των καταναλωτών μετά την πανδημία, δήλωσε η UBS, σημειώνοντας ότι η εισοδηματική στήριξη από τις κυβερνήσεις δεν δαπανάται για ταξίδια και αναψυχή, αλλά για διαρκή αγαθά.
"Βλέπουμε τις παγκόσμιες καταναλωτικές αλυσίδες ως τους κύριους δικαιούχους ενός βελτιωμένου περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα την καλύτερη αύξηση των κερδών σε λογικές αποτιμήσεις", εξήγησε η UBS.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης