Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΗΑΕ: O ΟΠΕΚ + σχεδιάζει να μειώσει τις περικοπές πετρελαίου από τον Ιανουάριο

ΗΑΕ: O ΟΠΕΚ + σχεδιάζει να μειώσει τις περικοπές πετρελαίου από τον Ιανουάριο
Ο OPEC + αναμένεται να μειώσει την παραγωγή κατά 2 εκατομμύρια bpd τον Ιανουάριο
Ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) δήλωσε την Τρίτη ότι οι παραγωγοί πετρελαίου του ΟΠΕΚ + θα τηρήσουν τα σχέδιά τους για μείωση των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου από τον Ιανουάριο.
Ο ΟΠΕΚ + - οι παραγωγοί από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και άλλοι συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας - έχουν μειώσει την παραγωγή από τον Ιανουάριο του 2017 σε μια προσπάθεια εξισορρόπησης της αγοράς, στήριξης των τιμών και μείωση των αποθεμάτων.
Σήμερα περιορίζουν την παραγωγή κατά 7,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, από 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

«Θα μειωθεί ξανά στα τέλη του τρέχοντος έτους καθώς περπατάμε μέχρι το 2021», δήλωσε ο Suhail al-Mazrouei στο Energy Intelligence Forum.
"Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο υπολογισμένος όγκος για την κάλυψη της ζήτησης που επιστρέφει."
Ο OPEC + αναμένεται να μειώσει την παραγωγή τους κατά 2 εκατομμύρια bpd τον Ιανουάριο.

Ο Mazrouei είπε ότι ήταν πιο αισιόδοξος για την ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, ο οποίος την Τρίτη είπε ότι μια αργή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας από την πανδημία θα μπορούσε να ωθήσει την πλήρη ανάκαμψη της ζήτησης ενέργειας έως το 2025.
Είπε ότι υπήρξαν σημάδια ανάκαμψης της ζήτησης πετρελαίου καθώς οι χώρες άρουν τους περιορισμούς COVID-19, σημειώνοντας ότι η Κίνα επέστρεψε σχεδόν στο 90% στα προ-πανδημικά της επίπεδα.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης