Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Μισθώσεις παραχωρήσεων για έρευνες υδρογονανθράκων σχεδιάζει η Αλμπέρτα

Μισθώσεις παραχωρήσεων για έρευνες υδρογονανθράκων σχεδιάζει η Αλμπέρτα
Δεν αποθαρρύνει την Αλμπέρτα η κρίση στην αγορά για να προχωρήσει τα σχέδιά της

Η κυβέρνηση της Αλμπέρτα σχεδιάζει να συνεχίσει τις μισθώσεις παραχωρήσεων για έρευνες υδρογονανθράκων  και φυσικού αερίου έως το τέλος του έτους για να ενθαρρύνει τις εταιρείες να επενδύσουν στην επαρχία, δήλωσε η υπουργός Ενέργειας, Sonya Savage στην Financial Post, ενώ οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η επαρχία παραγωγής πετρελαίου του Καναδά μπορεί να μην έχει την καλύτερη τιμή για αυτές τις δημοπρασίες σε μια εποχή που η ζήτηση πετρελαίου εξακολουθεί να είναι αδύναμη.

Μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου τον Μάρτιο, η Αλμπέρτα κινήθηκε στις αρχές Απριλίου για να αναβάλει όλες τις δημόσιες προσφορές, δηλαδή τις πωλήσεις γης και τις άμεσες αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου και άμμου πετρελαίου, για περίοδο τουλάχιστον 90 ημερών.

Την παρούσα φάση, η Αλμπέρτα, η οποία έχει δει τα έσοδά της να συρρικνώνονται με την πτώση των τιμών του πετρελαίου και την ύφεση στη βιομηχανία, ελπίζει τώρα να επαναλάβει αυτές τις πωλήσεις γης μέχρι το τέλος του 2020, ακόμα κι αν το κλίμα της αγοράς γενικά και στο πετρέλαιο του Καναδά εξακολουθεί να είναι θλιβερό.

Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου προτρέπουν την Αλμπέρτα να ξεκινήσει εκ νέου τις πωλήσεις γης δύο φορές το μήνα, δήλωσε η Savage στην Financial Post. Η κυβέρνηση επιδιώκει επίσης να προσελκύσει τη βιομηχανία για να δαπανήσει κεφάλαια στην επαρχία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης