Πετρέλαιο

To Ιράκ «βλέπει» την πετρελαϊκή ανάκαμψη το 2023 - Τα μελλοντικά σχέδια

To Ιράκ «βλέπει» την πετρελαϊκή ανάκαμψη το 2023 - Τα μελλοντικά σχέδια
Το Ιράκ δεν σκοπεύει να ακυρώσει έργα ή να αλλάξει συμβόλαια με διεθνείς εταιρείες πετρελαίου που δραστηριοποιούνται στη χώρα

Το Ιράκ αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί με ρυθμό 3% ετησίως το 2023 και ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου του ΟΠΕΚ δεν σκοπεύει να ακυρώσει έργα λόγω της τρέχουσας επιβράδυνσης, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου της χώρας.

Το 2023, "θα ξεκινήσει η κανονική αύξηση της ζήτησης πετρελαίου κατά 3% ετησίως", δήλωσε ο Ihsan Ismaael στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Siemens Energy.

Ειδικότερα, ο OPEC έχει προβλέψει μια «κάλυψη» από τους τομείς που επηρεάζονται περισσότερο από τους περιορισμούς του lockdown, έτσι ώστε να συμβάλλει στην ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου πίσω στους προηγούμενους όγκους έως το 2022.

Διαφορετικές απόψεις

Ωστόσο, άλλοι οργανισμοί έχουν πιο έντονες απόψεις για ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου. Η BP, κυρίως, τόνισε τον περασμένο μήνα ότι η αγορά δεν μπορεί ποτέ να ανακάμψει στα επίπεδα προ κορωνοϊού (100 b/d), καθώς η εταιρεία χαρτογραφεί ένα μέλλον που επενδύεται σε μεγάλο βαθμό σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αντ’ αυτού η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου, η οποία κατέρρευσε σε επίπεδο ρεκόρ του 8% φέτος, θα επιστρέψει στα επίπεδα πριν από το COVID-19 το 2023 εάν συνεχιστεί η πανδημία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας στην ετήσια Παγκόσμια Ενεργειακή Προοπτική που κυκλοφόρησε στις 13 Οκτωβρίου.

Τέλος, το Ιράκ δεν σκοπεύει να ακυρώσει έργα ή να αλλάξει συμβόλαια με διεθνείς εταιρείες πετρελαίου που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης