Πετρέλαιο

Άνοδος πάνω από 1,5% για το πετρελαίο - Στα 40 δολ. κινείται το αργό, στα 42 δολ. το πετρέλαιο

Άνοδος πάνω από 1,5% για το πετρελαίο - Στα 40 δολ. κινείται το αργό, στα 42 δολ. το πετρέλαιο
Αυξάνεται η παραγωγή της Λιβύης
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη 22/10/2020, προσπαθώντας να ανακάμψουν πλήρως από τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, όταν μια αύξηση στα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ σηματοδότησε μια επιδείνωση της προοπτικής για τη ζήτηση καυσίμων καθώς οι περιπτώσεις κορωνοϊού ενισχύθηκαν.
Επίσης η Πρόεδρος της Βουλής Nancy Pelosi αναπτέρωσε την ελπίδα στις αγορές ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία για ένα νέο πακέτο τόνωσης στις ΗΠΑ.
Περί τις 21:45 ώρα Ελλάδας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωναν άνοδο 1,85%, στα 42,50 $ ανά βαρέλι.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) ενισχύονταν 1,6%, στα 40,67 δολάρια το βαρέλι. Και τα δύο συμβόλαια υποχώρησαν περισσότερο από 3% την Τετάρτη.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν αυξημένα κέρδη μετά την ανακοίνωση της Pelosi ότι οι συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin συνεχίστηκαν και μια συμφωνία θα μπορούσε να είναι επικείμενη.

Πρόσθετη στήριξη στις αγορές προήλθε από το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, το οποίο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι νέες εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ ήταν 787.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Οκτωβρίου. Ο αριθμός ήταν χαμηλότερος από ό, τι περίμεναν οι αναλυτές - η μέση εκτίμηση οικονομολόγων που συνέταξε το Bloomberg ήταν 870.000 αιτήσεις επιδόματος ανεργίας.

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 16 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) την Τετάρτη, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για πτώση 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών.
Επιπρόσθετα όσο αφορά τον εφοδιασμό, οι εξαγωγές πετρελαίου της Λιβύης επιταχύνονται γρήγορα τον Οκτώβριο καθώς η φόρτωση ξαναρχίζει μετά την χαλάρωση του αποκλεισμού από τις ανατολικές δυνάμεις.
Η Λιβύη έχει δει την παραγωγή να ανακάμπτει σε περίπου 500.000 βαρέλια την ημέρα και η κυβέρνηση στην Τρίπολη αναμένει ότι θα διπλασιαστεί μέχρι το τέλος του έτους.
Η Goldman Sachs σημείωσε ότι οι μέσες τιμές Brent θα αυξηθούν από 43,9 $ ανά βαρέλι φέτος στα 59,4 $ το επόμενο έτος και WTI από 40,1 $ σε 55,9 $ ανά βαρέλι.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης