Πετρέλαιο

Lukoil: Στα 50 δολ./βαρέλι οι τιμές πετρελαίου το α' τρίμηνο του 2021 - Ποια θα είναι η «ταφόπλακα» του τομέα

Lukoil: Στα 50 δολ./βαρέλι οι τιμές πετρελαίου το α' τρίμηνο του 2021 - Ποια θα είναι η «ταφόπλακα» του τομέα
Δύσκολη η τωρινή πραγματικότητα για την αγορά πετρελαίου

Ο επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου της Ρωσίας, Lukoil δήλωσε χθες (25/10) ότι αναμένει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν στα 50 δολάρια το βαρέλι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, ενώ χαρακτήρισε αβέβαιο το μέλλον της αγοράς με βάση την τωρινή πραγματικότητα.

Ωστόσο, μια σκληρή φορολογική πολιτική θα εμποδίσει την ανάκαμψη της εταιρείας από την πανδημία.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, οι φορείς της βιομηχανίας αγωνίζονται να αυξήσουν τους φόρους επί των εταιρειών πετρελαίου και εξόρυξης, καθώς η Μόσχα επιδιώκει να καλύψει τα δημοσιονομικά κενά που άφησαν οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και η πανδημία του COVID-19.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lukoil, Vagit Alekperov, δήλωσε ότι η εταιρεία του κατάλαβε ότι η χώρα βιώνει μια δύσκολη εποχή και ότι ο τομέας του πετρελαίου πρέπει να αποτελέσει σημείο στήριξης.

Ωστόσο, είπε ότι χωρίς κάποια απόφαση για τη φορολογική συζήτηση, η Lukoil ενδέχεται να μην δει τους βασικούς δείκτες της να επιστρέψουν στα επίπεδα πριν από την κρίση ακόμη και έως το 2023.

Θα αργήσει η ανάκαμψη των τιμών

«Φυσικά, θα επηρεάσει αρνητικά τα οικονομικά μας αποτελέσματα», είπε, προσθέτοντας ότι θα αφιερώσει τον επόμενο χρόνο στη συζήτηση της φορολογικής πολιτικής με την κυβέρνηση. Μάλιστα, περιέγραψε τις τρέχουσες τιμές πετρελαίου (40 δολ/βαρέλι) πολύ χαμηλές και τόνισε οι επενδύσεις της εταιρείας θα μειωθούν ξανά εάν συνεχιστούν αυτές οι χαμηλές τιμές.

Ωστόσο, η λιγότερη επενδυτική δραστηριότητα θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών και τη σταθεροποίηση της αγοράς στο μέλλον, δήλωσε ο Alekperov, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι οι τιμές θα αυξηθούν σε περίπου 50 $ ανά βαρέλι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης