Πετρέλαιο

Abdulaziz bin Salman: Δεν είναι ρεαλιστική επιλογή η απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

Abdulaziz bin Salman: Δεν είναι ρεαλιστική επιλογή η απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
Τον φόβο και την ανησυχία του για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού εξέφρασε ο πρίγκιπας Abdulaziz

Για μια «παρανοϊκή και μη ρεαλιστική» επιλογή η απαλλαγή από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, μίλησε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο κόσμος θα πρέπει να εξετάζει όλες τις επιλογές για τον μετριασμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Ας μην επικεντρωθούμε στο καύσιμο της επιλογής, αλλά στο πώς μπορούμε να μετριάσουμε και να προσαρμοστούμε σε αυτές τις πραγματικότητες χωρίς να δείξουμε προτιμήσεις», δήλωσε ο πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman στη Σύνοδο Κορυφής της Σιγκαπούρης.

Παράλληλα, ο πρίγκιπας Abdulaziz είπε ότι αγκαλιάζει τεχνολογίες που θα επιτρέψουν στη χώρα που βρίσκεται στα μεγαλύτερα αποθέματα υδρογονανθράκων στον κόσμο να αξιοποιήσει πλήρως τους πόρους της. Για παράδειγμα, η Σαουδική Αραβία κατασκευάζει ηλιακούς σταθμούς για να ελευθερώσει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για εξαγωγές.

Η πραγματικότητα του κορωνοϊού

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και οι σύμμαχοί τους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, μιας ομάδας γνωστής ως ΟΠΕΚ +, μειώνουν την παραγωγή κατά περίπου 7,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για να εξισορροπήσουν τις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου, αφού η ζήτηση επλήγη σοβαρά από την πανδημία του κορονοϊού.

Οι περικοπές εφοδιασμού από τον ΟΠΕΚ + βοήθησαν την αναζωογόνηση της παγκόσμιας τιμής του πετρελαίου Brent σε πάνω από 40 δολάρια το βαρέλι, αν και η αύξηση των κρουσμάτων μείωσε και πάλι τις τιμές.

«Φοβόμαστε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας» υπογράμμισε ο Abdulaziz. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, να παρακολουθούμε και να βελτιώνουμε την παγκόσμια οικονομία και τις τοπικές οικονομίες, διασφαλίζοντας όμως ότι θα τηρήσουμε τα μέτρα κοινωνικής απόστασης» κατέληξε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης