Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΗΠΑ: Δημοπρασία αδειών γεώτρησης στο Νέο Μεξικό λίγο πριν τις εκλογές

ΗΠΑ:  Δημοπρασία αδειών γεώτρησης στο Νέο Μεξικό λίγο πριν τις εκλογές
Το Bureau of Land Management θα προσφέρει 11 αγροτεμάχια στη λεκάνη Permian μέσω διαδικτυακής δημοπρασίας
Η κυβέρνηση Trump θα δημοπρατήσει σήμερα Πέμπτη 29/10/2020 μισθώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου σε περισσότερα από 7.000 στρέμματα στο Νέο Μεξικό, οι τελευταίες πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ που αναμένεται να καθορίσουν το μέλλον των γεωτρήσεων σε δημόσια εδάφη.
Το αμερικανικό Bureau of Land Management θα προσφέρει 11 αγροτεμάχια σε 7.731 στρέμματα μέσω διαδικτυακής δημοπρασίας. Τα αγροτεμάχια επικαλύπτουν τμήματα της λεκάνης Permian, τη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγική περιοχή του κόσμου.

Η γεώτρηση σε ομοσπονδιακά εδάφη είναι ένα κρίσιμο τμήμα της ατζέντας της «ενεργειακής κυριαρχίας» του Ρεπουμπλικανικού Προέδρου Donald Trump για τη μεγιστοποίηση της εγχώριας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ο Δημοκρατικός του αντίπαλος στις εκλογές της Τρίτης, πρώην αντιπρόεδρος Joe Biden, δεσμεύθηκε να απαγορεύσει νέες άδειες γεώτρησης σε δημόσια εδάφη στο πλαίσιο του σχεδίου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα.
Δεδομένης αυτής της υπόσχεσης, μια νίκη του Biden θα αμφισβητούσε αμέσως την ικανότητα των κατόχων μη ανεπτυγμένων αγροτεμαχίων να προχωρήσουν σε γεωτρήσεις .

Το  BLM, τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών, τήρησε ένα τακτικό πρόγραμμα δημοπρασιών πετρελαίου και φυσικού αερίου παρά την αδύναμη προσφορά στις πωλήσεις, καθώς η βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατάρρευση της ζήτηση και των τιμών λόγω της πανδημίας.

Μια διήμερη δημοπρασία στο Νέο Μεξικό τον Αύγουστο είχε μια μέση προσφορά ανά στρέμμα 169 $, πολύ χαμηλότερη από τα 1.386 $ ανά στρέμμα που η κυβέρνηση έλαβε σε πώληση τον Φεβρουάριο.
Η πώληση της Πέμπτης επικρίνεται από περιβαλλοντικές ομάδες που λένε ότι η γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή θα απειλούσε τον τουρισμό στο κοντινό Εθνικό Πάρκο Carlsbad Caverns, μεγάλο βιότοπο, θα υπονόμευε τη δημόσια υγεία και θα αυξήσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούν την αλλαγή του κλίματος.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης