Πετρέλαιο

Συνομιλίες Novak με εγχώριες πετρελαϊκές εταιρείες για το μέλλον της αγοράς

Συνομιλίες Novak με εγχώριες πετρελαϊκές εταιρείες για το μέλλον της αγοράς
Η ρωσική παραγωγή συμπυκνωμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε στα 9,98 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Οκτώβριο από 9,93 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Σεπτέμβριο

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak σκοπεύει να πραγματοποιήσει συνομιλίες με εγχώριες πετρελαϊκές εταιρείες σήμερα (2/11) σχετικά με το παγκόσμιο σύμφωνο παραγωγής πετρελαίου που επιτεύχθηκε μεταξύ του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του, μιας ομάδας γνωστής ως OPEC +, ανέφερε η Interfax.

Η ρωσική παραγωγή συμπυκνωμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε στα 9,98 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Οκτώβριο από 9,93 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters που βασίζονται σε έκθεση Interfax, η οποία ανέφερε τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας.

Μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Η παραγωγή πετρελαίου θα μειωθεί εφέτος περίπου κατά 10%, φθάνοντας στα επίπεδα των 507 εκατ. τόνων σε σχέση με το αρχικό σχέδιο παραγωγής των 558 έως 570 εκατ. τόνων", δήλωσε την περασμένη βδμάδα ο Νovak επισημαίνοντας ότι στο διάστημα 2021-2023, ανάλογα με την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στο τομέα της ζήτησης, η παραγωγή πετρελαίου προγραμματίζεται να φθάσει από τους 518 έως τους 560 εκατ. τόνους.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα μειώσει το 2020 την παραγωγή φυσικού αερίου κατά 6,5%, φθάνοντάς την στα 690 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, δηλαδή θα είναι μειωμένη κατά 6,5% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Ωστόσο την περίοδο 2021-2023 η Ρωσία πρέπει να φθάσει στο επίπεδο της παραγωγής παραγωγής των 728 έως 795 δισεκ. κ.μ. φυσικού αερίου, είπε ο Νόβακ. Οι εξαγωγές φυσικού αερίου για το 2020 αναμένεται επίσης να μειωθούν κατά 16,5% φθάνοντας τα 184 δισεκ. κ.μ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης