Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Συρρικνώθηκαν περαιτέρω οι εξαγωγές αργού της Βενεζουέλας τον Οκτώβριο

Συρρικνώθηκαν περαιτέρω οι εξαγωγές αργού της Βενεζουέλας τον Οκτώβριο
Κορυφαίος προορισμός για το πετρέλαιο της Βενεζουέλας τον Οκτώβριο η Ασία

Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας τον περασμένο μήνα μειώθηκαν περαιτέρω, στα χαμηλά των 359.000 bpd, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο επίσημα στοιχεία.

Καθώς οι έμποροι σταμάτησαν να λαμβάνουν αργό πετρέλαιο στη Βενεζουέλα, η PDVSA είδε τα αποθέματά της να διογκώνονται. Την περασμένη εβδομάδα, τα αποθέματα στο λιμάνι του Χοσέ - ο κύριος κόμβος εξαγωγών πετρελαίου της Βενεζουέλας - έφτασαν τα 11,8 εκατομμύρια βαρέλια, το υψηλότερο από τον Αύγουστο. Αυτό σήμαινε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters, ότι η εταιρεία είχε περίπου 3 εκατομμύρια βαρέλια σε πλεονάζουσα χωρητικότητα ακόμη. Ωστόσο, καθώς οι νέες αγορές από την Eni, την Repsol ή την Reliance είναι απίθανο να έρθουν, αυτό θα μπορούσε να γεμίσει γρήγορα, προκαλώντας μια σκόπιμη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες αγόρασαν ακόμη αργό πετρέλαιο της Βενεζουέλας τον Οκτώβριο. Αυτό κατέστησε την Ασία τον κορυφαίο προορισμό για το πετρέλαιο της Βενεζουέλας τον Οκτώβριο, λαμβάνοντας περίπου το 1/3 όλων των εξαγωγών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν δείξει κάποια σημάδια χαλάρωσης, καθώς επιτράπηκε στην ιταλική Εni να ξεκινήσει επισκευές σε πλωτή εγκατάσταση αποθήκευσης και εκφόρτωσης στη Βενεζουέλα, λόγω ανησυχίας για περιβαλλοντική καταστροφή που δημιουργήθηκε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης