Χρηματιστήριο & Αγορές

Η Wall τεστάρει τα ψηλά αναμένοντας την κυβέρνηση Biden - Ποιές ενεργειακές μετοχές ευνοεί η αναβάθμιση της Moody s

Η Wall τεστάρει τα ψηλά αναμένοντας την κυβέρνηση Biden - Ποιές ενεργειακές μετοχές ευνοεί η αναβάθμιση της Moody s
Ισχυρά σημάδια ανάκαμψης από Κίνα  - Ο Mike Bloomberg υποψήφιος για το οικονομικό επιτελείο
Aνοδικά ξεκινά η εβδομάδα για τα futures της Wall να έχουν καταγράωει μέχρι +1,5% στις 3.550 μονάδες και με την αγορά να αναμένει τη νέα κυβέρνηση Biden.
Παράλληλα η αναβάθμιση - έκπληξη της Moody s που πρφανώς έγινε με πολιτικά κριτήρια για την Ελλάδα, αναμένεται να λειτουργήσει θετικά για την ελληνική κεφαλαιαγορά. Όπως είναι γνωστό η αναβάθμιση την περασμένη Παρσκευή 6/11 το βράδυ αξιολόγησε την ελληνική οικονομία στην βαθμίδα ΒΑ3.
Η Κίνα σύμφωνα με τα διεθνή μέσα τηρεί στάση αναμονής για την αποσαφήνιση της νέας αμερικανικής πολιτικής, ενώ τα πρόσφατα στοιχεία αναφέρουν ότι οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν 11,4% τον Οκτώβριο του 2020 σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές της από τις ΗΠΑ κατά 32,9%, στοιχείο που δείχνει ότι η πολιτική Trump έπιασε τόπο.
Μεταξύ των ονομάτων πυ ακούγονται για το οικονομικό επιτελείο του Biden είναι και ο Mike Bloomberg και παράλληλα οι Λαέλ Μπρέιναρντ, Ρίτσαρντ Κόρντρεϊ, Σάρα Μπλουμ, Ρότζερ Φέργκιουσον, Τζάνετ Γέλεν, Μέλοντι Χόμπσον, Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

Oι προοπτικές στις ενεργειακές και βιομηχανικές μετοχές


Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά σύμφωνα με διαχειριστές κεφαλαίων ενδέχεται να έχει δει τα χαμηλά της στην ζώνη του 550 -560 και να ανακάμψει επικεντρωμένη σε επιλεγμένες μετοχές της ενέργειας και της βιομηχανίας.
Αυτό μπορεί να βοηθηθεί περαιτέρω χάρις την προσδοκία έναρξης διαλόγου με την Τουρκία που εγκλώβισε την αγορά από τον Mάϊο του 2020.
Οι μετοχές που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον είναι ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η Mυτιληναίος, η ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ και η Motor OIL. Και βέβαια ο Ελλάκτωρ όπου χτίζει θέση το γνωστό Ολλανδικό FUND.
O Oμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ με κεφαλαιοποίηση 745 εκατ, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι θυγατρικές ELVALHALKOR και CENERGY είναι σαφέστατα υποτιμημένος καθώς οι δύο βασικές του θυγατρικές αλλά και ο όμιλος στο συνολό του πηγαίνουν πολύ καλά στις διεθνείς αγορές που έχουν διεισδύσει και στους νέους τομείς που αναπτύσσονται.
Η Μυτιληναίος βοηθιέται σημαντικά βραχύβια και από την άνοδο του αλουμινίου, δοθέντος ότι το σύνολο των αναλυτών έχει δώσει στην μετοχή ένδειξη outperform με ανώτατη τιμή - στόχο τα 14 ευρώ (Πειραιώς)
Η ΔΕΗ έχοντας μπροστά την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, που όπως φαίνεται θα γίνει με ελκυστικούς όρους αλλά και την μεγάλη αύξηση EBITDA στο εξάμηνο του 2020, δείχνει ότι μπορεί να ανεβάσει την κεφαλαιοποίηση προς το 1,5 δισ ευρώ, με την AXIA να έχει δώσει στόχο πάνω από 7 ευρώ.
Η Motor Oil είναι η πλέον αδικημένη καθώς η εξομάλυνση των οικονομιών μετά την COVID περίοδο, αλλά και τα δεδομένα της αγοράς πετρελαίου αναμένεται να βελτιωθούν σημαντικά το 2021 σύμφωνα με την Goldman στα 65 δολ το brent. Η κεφαλαιοποίησή της είναι κάτω από το 1 δισ δολ.
Ο ΑΔΜΗΕ που είχε πωλητές από την πλευρά του Silchester είναι υποτιμημένος σε σχέση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, έχει εξασφαλίσει την εκτέλεση των υποθαλάσσιων διασυνδέσεων, το RAB του αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά με το έργο της Αττικής - Κρήτης.Λόγω του ότι είναι ο διαχειριστής του δικτύου είναι μια ιδιαίτερα ασφαλής και μερισματούχος μετοχή.

Παράλληλα στο Αμερικανικό ΥΠΕΝ ακούγονται τα ονόματα των Τζέι Ινσλεϊ, Τζένιφερ Γκρανχολμ, Τζον Ποντέστα, Ελίζαμπεθ Σέργουντ Ράνταλ, Αντι Λεβίν, ενώ ο πρώην πρέσβης Nίκολας Μπερνς ακούγεται για το State Department.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης